Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Εχει ποιότητα αλλά όχι λύσεις και αντοχές

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Εχει ποιότητα αλλά όχι λύσεις και αντοχές

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνυπέρβλητο εμπόδιο, όπως ήταν και πέρυσι στον δρόμο προς το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, αποδείχθηκε η Ζαλγκίρις για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε (83-75) στο Κάουνας, σταματώντας το νικηφόρο σερί των τριών τελευταίων αγωνιστικών. Η Ζαλγκίρις πέτυχε τη δεύτερη, μόλις, εντός έδρας νίκη της, ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε την πέμπτη συνολικά ήττα του, γιατί έπαιξε οργανωμένο μπάσκετ στα 28 πρώτα λεπτά, κόντρα στους γηπεδούχους, αλλά δεν είχε και τις απαραίτητες αντοχές για να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ και να επιστρέψει νικητής από το Κάουνας. Αν τα κατάφερνε, θα είχε ισοφαρίσει την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι.

Η Ζαλγκίρις στην τρίτη χρονιά της προπονητικής θητείας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μπορεί να μην έχει τη δυναμικότητα της περυσινής ομάδας που έφτασε στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, αλλά είναι βέβαιο ότι βαδίζει πάλι σωστά στον δρόμο για τα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για τρεις λόγους. Πρώτον, δεν είχε δυνάμεις απέναντι στην αναμενόμενη αντεπίθεση της Ζαλγκίρις στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πειραιώτες είχαν καταπληκτική απόδοση στο πρώτο δεκάλεπτο με το ποσοστό 80% στα τρίποντα (7/9), ήταν καλύτεροι και στη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας τους 48 πόντους, αλλά στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άρχισαν να «πετούν τον ιδρώτα» τους.

Δεύτερον, οι «ερυθρόλευκοι» υπέπεσαν σε 15 λάθη (ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αλάνθαστοι), είχαν δύο παίκτες (Πρίντεζης, Λεντέι) με διψήφιο αριθμό πόντων και η επίθεσή τους ήταν… άδεια από περισσότερες επιλογές. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (13/26) από τις προσπάθειες διπόντων (13/32), όμως όταν η λιθουανική άμυνα έσφιξε, οι περιφερειακοί του δεν βοήθησαν όσο αναμενόταν και δεν δημιούργησαν ρήγματα. Πέντε παίκτες (Σπανούλης, Γκος, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς) στις θέσεις των γκαρντ και των φόργουορντ σημείωσαν συνολικά 29 πόντους από τους 75 της ομάδας τους.

Τρίτον, στην ατομική άμυνα του Ολυμπιακού δεν υπήρχαν οι ψυχολογικές δυνάμεις για να ανακόψουν τον επιθετικό ενθουσιασμό και την ευστοχία των παικτών του Γιασικεβίτσιους. Η Ζαλγκίρις κυνήγησε λυσσαλέα και ως ώφειλε τον Ολυμπιακό στην άμυνά της, έστω και στο όριο αρκετών σκληρών μαρκαρισμάτων που δεν καταλογίσθηκαν φάουλ και μετέτρεψε το 56-59 σε 68-59 στο 33΄. Δεν έδωσε άλλο δικαίωμα αμφισβήτησής της στον Ολυμπιακό, ενώ και το «θερμό» κοινό της μπήκε στην… εξίσωση της ροής του αγώνα.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ντέιβις 12, Γουόλτον, Γουόλτερς 14 (1), Γουόκαπ, Βέστερμαν, Μπιρούτις 2, Μιλάκνις 6 (2), Γουάιτ 13, Γκριγκόνις 19 (3), Καβαλιάουσκας 12, Ουλάνοβας 5 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκος 9 (1), Σπανούλης 9 (1), Τίμα 9 (3), Μιλουτίνοβ 4, Στρέλνιεκς 5 (1), Βεζένκοβ, Πρίντεζης 18 (4), Παπανικολάου 6 (2), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 15 (1).

• Μπούντουτσνοστ – Μπαρτσελόνα 67-64, Νταρουσάφακα – Μακάμπι 71-73.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή