Παρατηρητήριο για εταιρική κοινωνική ευθύνη προωθεί το υπουργείο Οικονομίας

Παρατηρητήριο για εταιρική κοινωνική ευθύνη προωθεί το υπουργείο Οικονομίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άξονες της εθνικής στρατηγικής για την εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ) βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Δ. Αυλωνίτης με αρμόδιους φορείς των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητικών ινστιτούτων των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και του Qualitynet Foundation.

Στην παρέμβασή του ο κ. Αυλωνίτης επισήμανε τα εξής σημεία: α) στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την ΕΚΕ και όχι για την εταιρική διακυβέρνηση, β) δεν θα τεθούν επιπρόσθετες υποχρεώσεις στους φορείς που ήδη πραγματοποιούν δράσεις ΕΚΕ.

Ως προτεραιότητες της σχεδιαζόμενης εθνικής στρατηγικής για την ΕΚΕ τίθενται η διάχυση πρακτικών ΕΚΕ στις μικρομεσαίες και δη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, η αποσαφήνιση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τον νόμο 4308/2014 αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των μη χρηματοοικονομικών καταστάσεων, ο διάλογος για την ανάγκη δημιουργίας διαδικασίας πιστοποίησης για όσους δηλώνουν ότι εκτελούν δράσεις ΕΚΕ με κύριο μέλημα την επικοινωνία των δράσεων στους τελικούς αποδέκτες, καθώς και η δημιουργία Παρατηρητηρίου ΕΚΕ στο οποίο αφενός θα υπάρχει συγκεντρωμένη πληροφόρηση για δράσεις ΕΚΕ και αφετέρου θα αποτυπώνονται οι πιστοποιημένοι φορείς ΕΚΕ. Τον Ιανουάριο η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχεδιάζει να αποστείλει προς τους φορείς σχετικά ερωτηματολόγια, με την παράκληση της διοχέτευσης και συμπλήρωσής τους από τα μέλη τους, ενώ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θα επιδιωχθεί προσπάθεια διαμόρφωσης ενός συνεκτικού ορισμού για την ΕΚΕ με ευθεία αναφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή