Αντιδρούν τα ΤΕΦΑΑ στον αθλητικό νόμο

Αντιδρούν τα ΤΕΦΑΑ στον αθλητικό νόμο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λανθασμένη ερμηνεία αποδίδει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τις αντιδράσεις των φοιτητών των ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ για το σχέδιο του αθλητικού νόμου. Ο υπουργός υπογράμμισε, τόσο σε αντιπροσωπεία φοιτητών όσο και κατά την ομιλία του στη Βουλή, ότι θα υπάρξει για το νομοσχέδιο διαβούλευση, ώστε να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις.

«Πολλοί, χωρίς να έχουν διαβάσει επί της ουσίας το σχέδιο νόμου, το ερμήνευσαν όπως ήθελαν. Συναντήθηκα με αντιπροσωπεία φοιτητών από τα ΣΕΦΑΑ Αθηνών και προσπάθησα να τους εξηγήσω τα σημεία που τους αφορούν. Τους είπα ότι το νομοσχέδιο είναι υπό διαβούλευση. Θα υπάρξουν συζητήσεις και θα προχωρήσουμε σε βελτιώσεις όπου και εάν απαιτούνται», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Βασιλειάδης.

Οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ Αθηνών στο ψήφισμά τους ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι «το νομοσχέδιο Γ. Βασιλειάδη βραχυπρόθεσμα, όχι μόνο δεν μας κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος, αλλά και εξισώνει το πτυχίο μας με αυτό των αποφοίτων ιδιωτικών φορέων (ΙΕΚ, ιδιωτικά, κολέγια, σεμινάρια, σχολές προπονητών κ.ά.). Μακροπρόθεσμα θα υποβαθμίσει ή ακόμα χειρότερα θα εξαλείψει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση».

Χθες, από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι γνώμονας του σχεδίου νόμου είναι η διασφάλιση της παιδείας της χώρας. «Αποδεχόμαστε τις συζητήσεις σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των προπονητών και τις διαφορετικές διαβαθμίσεις που ενδεχόμενα θα πρέπει να υπάρχουν, θέτοντας ως βάση την εξαιρετική απόφαση-ψήφισμα του ΤΕΦΑΑ Σερρών και βάζοντάς το και αυτό στο τραπέζι του διαλόγου. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα για να κατοχυρωθούν πραγματικά αυτά τα παιδιά, διότι αυτή τη στιγμή είναι όλα στον αέρα. Αυτή τη συζήτηση δεν τόλμαγε κανένας να την ανοίξει. Το κάναμε εμείς, διασφαλίζοντας και τα πανεπιστήμιά μας και τους αποφοίτους μας και το σύνολο της δομής της παιδείας της χώρας», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης. Σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες μη διαδεδομένων αθλημάτων που δεν υπάρχουν σε κάποια ΣΕΦΑΑ, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή