Ολυμπιακός: Αναμονή για Ουαναμέικερ

Ολυμπιακός: Αναμονή για Ουαναμέικερ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλματώδη βελτίωση στην περιφερειακή γραμμή του, καθώς και αλλαγή αγωνιστικού επιπέδου που θα αποτρέπει ήττες στο μέγιστο ποσοστό, όπως η πρόσφατη που γνώρισε από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, επιχειρεί να πετύχει ο Ολυμπιακός, με την απόκτηση του 29χρονου Αμερικανού γκαρντ, Μπραντ Ουαναμέικερ, αλλά τα εμπόδια είναι σημαντικά για την υλοποίηση της μεταγραφής. Ο πρώην παίκτης της Μπάμπεργκ και της Νταρουσάφακα, στην οποία συνεργάστηκε με τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ πριν από δύο χρόνια, ανήκει στους Μπόστον Σέλτικς, αλλά έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Ο Ουαναμέικερ που έχει δείξει ότι αποτελεί εγγύηση στη δημιουργία του παιχνιδιού και στην εκτέλεση της τακτικής στις ομάδες που αγωνίστηκε, απέρριψε τρεις ελκυστικές προτάσεις ευρωπαϊκών ομάδων για να παίξει στο ΝΒΑ και ιδιαίτερα σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, όπως είναι η Βοστώνη, ενώ υποβίβασε το κασέ των απαιτήσεών του και από το 1,5 εκατ. ευρώ που λάμβανε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με το μίνιμουμ των 800.000 δολαρίων στο ΝΒΑ.

Ο Μπλατ έχει επικοινωνήσει προσωπικά με τον παίκτη και έχει κατατεθεί έγγραφη πρόταση, περιμένοντας την απόφασή του στο επόμενο διήμερο, καθώς θα πρέπει να αποδεσμευθεί από τους Σέλτικς, εφόσον συναινέσουν στο αίτημά του και ενώ δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν τον έχουν στείλει στη θυγατρική τους ομάδα στην G-League, τους Μέιν Ραντ Κλος.

Ο Μπλατ δεν έχει… ενθουσιαστεί από τους ελεύθερους Αμερικανούς παίκτες που έχουν προταθεί για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής του Ολυμπιακού και αντίθετα, είναι πεπεισμένος για την επιλογή του Ουαναμέικερ, αλλά δεν υπάρχουν και μεγάλα χρονικά περιθώρια αναμονής και ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός θα αναγκαστεί να επιλέξει από την αγορά των free agents.

• Mε τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων ξεχωρίζει το παραδοσιακό ντέρμπι Αρη -ΑΕΚ (17.30) θα αρχίσει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Δύο ώρες νωρίτερα (15.30), θα γίνει το τζάμπολ στις αναμετρήσεις Ηφαιστου – Προμηθέα, Λαυρίου – ΠΑΟΚ και Πανιωνίου – Κολοσσού.

• Ο σύνδεσμος των παικτών μπάσκετ (ΠΣΑΚ) εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμάθειας» και απευθύνεται εναντίον του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδ. Γεωργιάδη, επειδή σε τηλεοπτική εκπομπή πρόφερε λανθασμένα το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αποκαλώντας τον «Ακενοκούμπο», ενώ αρνήθηκε ότι ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Παράλληλα, ένα εστιατόριο στο Μιλγουόκι τίμησε με σπάνιο τρόπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού σχεδίασε ένα μενού δίνοντας ονόματα στα πιάτα του με βάση την καριέρα του και τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδώσει, όπως «Filathlitikos», «Greek Freak» και «Eurostep».

• To πρώτο τουρνουά «Μάκης Δενδρινός», με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων Παμπαίδων, θα διοργανώσουν στο τριήμερο 21-23 Δεκεμβρίου στο γήπεδο «Ανδρέας Βαρίκας» ο Πανιώνιος και η ακαδημία μπάσκετ για να τιμήσουν τη μνήμη του παίκτη και προπονητή των «κυανέρυθρων» που απεβίωσε πριν από δύο χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή