Στον όμιλο Μήτση έναντι 50,1 εκατ. ευρώ το Grand Hotel στη Ρόδο

Στον όμιλο Μήτση έναντι 50,1 εκατ. ευρώ το Grand Hotel στη Ρόδο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ στη Ρόδο δρομολόγησε ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση με την επικράτησή του χθες στον ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την εταιρεία Grand Hotel Summer Palace, που κατέχει το ομώνυμο ξενοδοχείο. Ο όμιλος Μήτση ανακηρύχθηκε πλειοδότης με τίμημα 50,1 εκατομμυρίων ευρώ καταβάλλοντας ποσό υψηλότερο κατά περίπου 45% από την τιμή εκκίνησης των 35 εκατομμυρίων. Το ξενοδοχείο που είναι γνωστό και ως «Αστέρας Ρόδου» αποτελείται από τέσσερις εξαώροφες πτέρυγες με ενιαίο υπόγειο, ακόμη δύο πτέρυγες εμπορικών χώρων συνολικής δομημένης επιφάνειας 40.000 τετραγωνικών και τρεις υπαίθριες πισίνες και γήπεδο τένις επί οικοπέδου 22 στρεμμάτων, και το διεκδίκησε και ο όμιλος Εσπέρια της οικογενείας Ιωάννη και Μαρίας Βασιλάκη από τη Ρόδο.

Σύμφωνα με πηγές της «Κ», ο όμιλος Μήτση, που λειτουργεί ήδη εδώ και πολλά χρόνια το ξενοδοχείο ως μισθωτής της Εθνικής Τράπεζας, σχεδιάζει να επενδύσει άμεσα στην ανακαίνισή του περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αναβαθμίσει το προϊόν και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές. Το παραθαλάσσιο πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Hotel βρίσκεται στην κυριότητα της Εθνικής Τράπεζας εδώ και δεκαετίες, μετά την απομάκρυνση των παλαιών μετόχων. Το συγκρότημα είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα στη Ρόδο και βρίσκεται στην ακτή Μιαούλη, σε απόσταση 600 μέτρων από το κέντρο της πόλης και 300 μέτρων από τον κεντρικό λιμένα «Μανδράκι». Διαθέτει 402 δωμάτια συνολικής δυναμικότητας 695 κλινών και λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 υπό τη διαχείριση του ομίλου Μήτση που το είχε ενοικιάσει από την Εθνική Τράπεζα. Ο όμιλος Μήτση διαθέτει συνολικά οκτώ ξενοδοχεία στο νησί της Ρόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή