Πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια νήσων Περιφέρειας Αττικής

Πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια νήσων Περιφέρειας Αττικής

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρός αριθμός υποψηφίων, σε κάποιες περιπτώσεις μόνον ένας, με πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια από σχεδόν όλες τις παρατάξεις και χωρίς επίσημα «χρίσματα» από κόμματα είναι το χαρακτηριστικό του αυτοδιοικητικού «τοπίου» στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής ενόψει εκλογών.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μορφοποιούνται κυρίως από το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για μικρές κοινωνίες που βασίζονται στις προσωπικές σχέσεις υποψηφίων – ψηφοφόρων και στην αμεσότητα που προκύπτει από αυτές.

Υπό αυτά τα δεδομένα, στον Δήμο Αγκιστρίου, επί του παρόντος τηρείται «σιγήν ιχθύος» και ο μόνος που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας είναι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Αθανασίου, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Δήμο Αίγινας, υποψήφιος και πάλι θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης υποψηφιότητας στον συγκεκριμένο δήμο, ενώ μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται «ενδιαφέρον» από πλευράς ΚΙΝΑΛ.

Στον Δήμο Κυθήρων υποψήφιος για τη δημαρχία θα είναι για μία ακόμη τετραετία ο νυν δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές εξελέγη ως ανεξάρτητος αλλά προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ.

Στον Δήμο Πόρου η κατάσταση είναι μάλλον «στάσιμη», καθώς υποψήφιοι είναι μέχρι στιγμής οι εξής δύο: ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Στρατηγός, οι καταβολές του οποίου είναι από τη Ν.Δ.

Πληθώρα υποψηφίων καταγράφεται στον Δήμο Σαλαμίνας. Εκ νέου υποψήφια θα είναι η νυν δήμαρχος Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, καθώς και δύο πρώην δήμαρχοι του νησιού, οι κ. Γιάννης Τσαβαρής και Αθανάσιος Μακρής. Επίσης, τη δημαρχία θα διεκδικήσει ο πρώην Α/ΓΕΝ και πρώην ΥΦΕΘΑ στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ελευσινιώτης, καθώς και ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται έντονα η υποψηφιότητα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Θρασύβουλου Μπάγιου, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει».

Στον Δήμο Σπετσών, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Λυράκης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., καθώς και ο επίσης εκ Ν.Δ. ορμώμενος Π. Νάνος.

Στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων ήδη έχει δηλώσει και πάλι υποψηφιότητα ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ προς αναζήτηση υποψηφίου βρίσκεται η Ν.Δ. Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν εκφράσει ο απόστρατος αξιωματικός του Π.Ν. Σπύρος Πολλάλης, ο γιατρός Γιώργος Κεραμιδάς, ο πρώην διοικητής του Α.Σ. Γαλατά Αντώνης Βασιλόπουλος, ενώ ακούγεται και πάλι το όνομα του πρώην δημάρχου Γιάννη Σαμπάνη, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει διαψευστεί ή επιβεβαιωθεί.

Στον Δήμο Υδρας, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο εκλεγμένος το 2014 δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., ενώ φημολογείται έντονα και πιθανή υποψηφιότητα του επίσης πρώην δημάρχου (2007-2010) Κωνσταντίνου Αναστόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή