Νέα δήλωση Καμμένου: Αν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός

Νέα δήλωση Καμμένου: Αν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα δήλωση αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος από τη Λάρισα όπου βρίσκεται.

«Οι συνεχείς αλυτρωτικές προκλητικές τους δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που λέγαμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας την οποία δεν θα τηρήσουν. Χαίρομαι, επίσης, που ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι αν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη 'μακεδονικής' εθνότητας ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία» σημείωσε ο κ. Καμμένος όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εξάλλου, «για εμένα, όπως γνωρίζετε, -πρόσθεσε ο Π. Καμμένος- η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του.

«Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει -και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια- μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν -ω μη γένοιτο- αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού»  σημείωσε.

Καμμένος: Θα παραιτηθώ από υπουργός εάν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ

Νωρίτερα ο κ. Καμμένος  ο οποίος επισκέφθηκε την 1η Στρατιά, είχε επισημάνει ότι «αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναλαμβάνοντας και όλο το βάρος αυτής της ευθύνης. Θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση».

«Με τις τελευταίες δηλώσεις από τη μεριά της σκοπιανής ηγεσίας φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές τους αναφορές και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση της συνθήκης αυτής που έτσι κι έτσι είναι νεκρή με αυτές τις δηλώσεις που αυτοί κάνουν ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή