nor_magazia

Πού θα βρούμε κασκαβάλ και πάστες κάρι;

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Το ξέρατε ότι η ελληνική αγορά έχει γιαμ αφρικανικά, yuzu Ιαπωνίας και λατινοαμερικανική ζάχαρη πανέλα; Βεβαίως! Και έχει και ρωσικά πελμένι made in Καλλιθέα, και σοκολατάκια από τη Μόσχα και χαρίσα από την Τυνησία, και άλλα εξωτικά.

nor_kalavrita--2

Το θησαυροφυλάκιο των Καλαβρύτων

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Πικάντικη, με ρωμαλέα νοστιμιά, η βαρελίσια φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων είναι από τις πιο δημοφιλείς της ελληνικής αγοράς και ταυτόχρονα ένα προϊόν που στηρίζει την τοπική αγροτική οικονομία, αποδεικνύοντας ότι οι συνεταιρισμοί μπορούν να είναι επιτυχημένοι.

nor_pomodori

Οι πουμαρόλες του Βεζούβιου είναι ζηλευτές

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Pomodori λένε οι Ιταλοί τις ντομάτες τους, μια λέξη που στη γλώσσα τους σημαίνει «χρυσά μήλα». Pummarole τις λένε στη δική τους διάλεκτο οι Ναπολιτάνοι. Και δεν διαφέρει μόνο η λέξη, αλλά και η νοστιμιά. Γιατί οι δικές τους, μεγαλωμένες με λιακάδες σε ηφαιστειογενή χώματα, με την ανάσα του Βεζούβιου, είναι οπωσδήποτε μοναδικές.

nor_merkato_4_of_33

Ψωνίζοντας στα μερκάτι

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Με το δίχτυ για τα ψώνια ανά χείρας οργώνουμε τις υπαίθριες αγορές της πόλης για νόστιμα σουβενίρ και δοκιμάζουμε ντόπια τυριά και αλλαντικά στα καλύτερα μπακάλικα της πόλης.

nor_sekkas_bakery04

Ψωμί με προζύμι από το 1977

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Σε έναν μικρό φούρνο στην Αγία Σοφία, στον Πειραιά, ο Μιχάλης Σέκκας ζυμώνει με τα χέρια κάθε ξημέρωμα παραδοσιακό ψωμί με αληθινό προζύμι και το ψήνει σε ξυλόφουρνο.

nor_paradosiaka_zimarika_exot

Πάστα made in Greece

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δοκιμάσαμε και επιλέξαμε τα καλύτερα παραδοσιακά ζυμαρικά της αγοράς. Πατήστε για να διαβάσετε το ρεπορτάζ.

Περισσότερα