Πάθος για μάρμαρο

_dsc3705 Ξένια Γεωργιάδου

Επτά  Έλληνες σχεδιαστές εξυμνούν τις μοναδικές αρετές του μαρμάρου.

Το νέο αθηναϊκό σπίτι στη σκιά της Ακρόπολης

444_2019-08__dsc0991-thumb-large--2 ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Περπατώντας στην οδό Μητσαίων, στη σκιά του Μουσείου Ακρόπολης, το βλέμμα περιεργάζεται το νέο κτίριο. Φιλτραρισμένο από το δίχτυ φωτός και σκιάς που προσφέρουν οι ακακίες, έχει εκείνη την καθησυχαστική απόχρωση του γκρι και του μπεζ, με μάρμαρο, με μέταλλο, με επίχρισμα.

Ανακαίνιση με... βραζιλιάνικο αέρα

054 Επιμέλεια: Αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης

To New Hotel βρίσκεται στη θέση του παλαίου ξενοδοχείου Olympic Palace, το οποίο ήταν έργο του αρχιτέκτονα Ιάσωνα Ρίζου τη δεκαετία του ’60. Ο σχεδιασμός και η θέση του κτιρίου, οδήγησαν στην απόφαση να διατηρηθούν οι όψεις του, το δημόσιο δηλαδή τμήμα του, και να επισκευαστούν πλήρως.

Μία νέα πρόταση κρητικής φιλοξενίας

hotel-new0001 Eπιμέλεια: Aρχιτεκτονικό Γραφείο ΝΕΧΤ DESIGN - Μάνος Λελεδάκης

Η αρχιτεκτονική κατασκευαστική εταιρία Next Design επιχειρεί την επαναδιατύπωση του όρου «φιλοξενία» παραδίδοντας μια καλοκαιρινή ουτοπία στο τοπίο της Κρήτης, το The Syntopia by Orion Hotel, ένα φρέσκο project που έρχεται να ενταχθεί στο τοπίο του νησιού και να εμπλουτίσει τον κρητικό τουρισμό.

Κατοικία μεταξύ βράχων

aristides-ntallas-a-house-between-the-rocks-main Επιμέλεια: ARCHISEARCH

Ο Αριστείδης Ντάλας σχεδίασε μία κατοικία ανάμεσα στους βράχους στο Βώλακα, ένα χωριό απροκάλυπτα ξεχωριστό και ιδιαίτερο, που συνιστά ίσως την «αυθεντικότερη» τοποθεσία στην Τήνο, μοναδική τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στον κόσμο.

Το ξενοδοχείο που συνδυάζει πολυτέλεια και ιστορία

high-res-3 Επιμέλεια: ELASTIC ARCHITECTS

Το «Sir Paul» βρίσκεται στην παλιά πόλη της Λεμεσού και αποτελείται από δύο νεοκλασικά, διατηρητέα κτίρια των οποίων η αρχική κατασκευή χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα. Καθένα από τα 22 δωμάτια σχεδιάστηκε μοναδικά, με συνεκτικό στοιχείο, το concept της ιστορικότητας και της πολυτέλειας σε λευκές αποχρώσεις με πινελιές μπρούντζου.

Περισσότερα