Πάθος για μάρμαρο

_dsc3705 Ξένια Γεωργιάδου

Επτά  Έλληνες σχεδιαστές εξυμνούν τις μοναδικές αρετές του μαρμάρου.

Το νέο αθηναϊκό σπίτι στη σκιά της Ακρόπολης

444_2019-08__dsc0991-thumb-large--2 ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Περπατώντας στην οδό Μητσαίων, στη σκιά του Μουσείου Ακρόπολης, το βλέμμα περιεργάζεται το νέο κτίριο. Φιλτραρισμένο από το δίχτυ φωτός και σκιάς που προσφέρουν οι ακακίες, έχει εκείνη την καθησυχαστική απόχρωση του γκρι και του μπεζ, με μάρμαρο, με μέταλλο, με επίχρισμα.

Ανακαίνιση με... βραζιλιάνικο αέρα

054 Επιμέλεια: Αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης

To New Hotel βρίσκεται στη θέση του παλαίου ξενοδοχείου Olympic Palace, το οποίο ήταν έργο του αρχιτέκτονα Ιάσωνα Ρίζου τη δεκαετία του ’60. Ο σχεδιασμός και η θέση του κτιρίου, οδήγησαν στην απόφαση να διατηρηθούν οι όψεις του, το δημόσιο δηλαδή τμήμα του, και να επισκευαστούν πλήρως.

Μία νέα πρόταση κρητικής φιλοξενίας

hotel-new0001 Eπιμέλεια: Aρχιτεκτονικό Γραφείο ΝΕΧΤ DESIGN - Μάνος Λελεδάκης

Η αρχιτεκτονική κατασκευαστική εταιρία Next Design επιχειρεί την επαναδιατύπωση του όρου «φιλοξενία» παραδίδοντας μια καλοκαιρινή ουτοπία στο τοπίο της Κρήτης, το The Syntopia by Orion Hotel, ένα φρέσκο project που έρχεται να ενταχθεί στο τοπίο του νησιού και να εμπλουτίσει τον κρητικό τουρισμό.

Κατοικία μεταξύ βράχων

aristides-ntallas-a-house-between-the-rocks-main Επιμέλεια: ARCHISEARCH

Ο Αριστείδης Ντάλας σχεδίασε μία κατοικία ανάμεσα στους βράχους στο Βώλακα, ένα χωριό απροκάλυπτα ξεχωριστό και ιδιαίτερο, που συνιστά ίσως την «αυθεντικότερη» τοποθεσία στην Τήνο, μοναδική τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στον κόσμο.

Το ξενοδοχείο που συνδυάζει πολυτέλεια και ιστορία

high-res-3 Επιμέλεια: ELASTIC ARCHITECTS

Το «Sir Paul» βρίσκεται στην παλιά πόλη της Λεμεσού και αποτελείται από δύο νεοκλασικά, διατηρητέα κτίρια των οποίων η αρχική κατασκευή χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα. Καθένα από τα 22 δωμάτια σχεδιάστηκε μοναδικά, με συνεκτικό στοιχείο, το concept της ιστορικότητας και της πολυτέλειας σε λευκές αποχρώσεις με πινελιές μπρούντζου.

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση γραφείων στον Αλιμο

eisodos-urban-garden-complex_main Επιμέλεια: The A&M Group

Η Α&Μ Architects σε συνεργασία με τα γραφεία Petras Architecture και Doxiadis + Landscape Architects, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν μια πρόταση με ενεργειακή συνείδηση, αναβαθμίζοντας αισθητικά και ενεργειακά το συγκρότημα κτιρίων στον Άλιμο, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Μία καπναποθήκη «πέντε αστέρων»

016-hydrama_externalentr Επιμέλεια: 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες

Αντικείμενο της μελέτης ήταν η μετατροπή της υφιστάμενης καπναποθήκης «Άυστροελληνικής Εταιρείας ή «Σπήρερ» στο κέντρο της πόλης της Δράμας, στην περιοχή Αγ.Βαρβάρα, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Σχεδιασμός «πέντε αστέρων»

1--109 Επιμέλεια: Αρχιτεκτονικό Γραφείο DELTA ARCHITECTS / Aρχιτέκτονες Τατιάνα Κούππα - Νίκος Παπαπανούσης

Το έργο αφορά την κατασκευή της νέας πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Κιοτάρι του Δήμου Ασκληπιείου Ρόδου, Mayia Resort & Spa, η οποία απλώνεται σε μία έκταση 62.480 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 250 δωμάτια.

Περισσότερα