Ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα στην Ευρώπη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραδιά μαγική και ονειρεμένη για τον Ολυμπιακό! Επικρατώντας της Μίλαν με 3-1 στο Φάληρο, προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ πετυχαίνοντας μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες της ευρωπαϊκής ιστορίας του.

Μάλιστα, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου που συνεχίζει στην Ευρώπη. Στις εξέδρες του κατάμεστου Καραϊσκάκη βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, καθώς και 500 φίλοι των «ροσονέρι».

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκρυβε μια έκπληξη για τον Γκατούζο ανακοινώνοντας την ενδεκάδα, καθώς σε αυτήν ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδη, ο οποίος είχε να αγωνιστεί βασικός από τις 4 Οκτωβρίου και το ματς με τους «ροσονέρι» στο Μιλάνο. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο παιχνίδι ψάχνοντας για ένα γρήγορο γκολ.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα και ύστερα από βαθιά μπαλιά του Σισέ, ο Γκερέρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μίλαν. Ωστόσο, ο Ρέινα με γρήγορη έξοδο πρόλαβε και απομάκρυνε.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, η Μίλαν ανέβασε τις γραμμές και άρχισε να απειλεί. Εκεί, χρειάστηκε ο Σα, ο οποίος με τρεις σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Χωρίς καμία αμφιβολία, οι παίκτες του Μαρτίνς έτρεξαν πολύ στα πρώτα 45 λεπτά. Και το ερώτημα που προέκυψε στο ημίχρονο ήταν αν θα μπορούσαν να αντέξουν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Με την εμφάνισή τους απέδειξαν πως είχαν αποθέματα δυνάμεων, καθώς προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ του Σισέ με κεφαλιά στο 60΄ και το αυτογκόλ του Ζαπάτα στο 70΄. Ο τελευταίος έβαλε τη Μίλαν στο κόλπο της πρόκρισης μειώνοντας στο 72΄ σε 2-1. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Στο 80΄ ο Αμπάτε κράτησε τον Τοροσίδη με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης κάνοντας 3-1 και στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους οπαδούς των «Πειραιωτών».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά (79΄ Τοροσίδης), Φορτούνης, Φετφατζίδης (69΄ Νάτχο), Ποντένσε (85΄ Μπουχαλάκης), Γκερέρο.

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκεζ (85΄ Χαλίλοβιτς), Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Καστιγέχο, Κουτρόνε (78΄ Λαξάλτ), Ιγκουαΐν.

Μετά το τέλος του ματς, μεγάλος αριθμός οπαδών εισέβαλε στο τερέν για να πανηγυρίσει, και πλέον ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή