Ευρωλίγκα: Δύσκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Νταρουσάφακα

Ευρωλίγκα: Δύσκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Νταρουσάφακα

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζορίστηκε αρκετά ο Παναθηναϊκός, όμως στο τέλος έκαμψε την αντίσταση της Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ με 75-67, επανήλθε στις νίκες έπειτα από 3 διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα και «ισοσκέλισε» το ρεκόρ του στο 6-6.

Κυριευμένοι από την πίεση και το άγχος οι παίκτες του Πασκουάλ, που έδωσαν πολλά δικαιώματα στην ουραγό και πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης, η οποία άγχωσε το «τριφύλλι» ισοφαρίζοντας σε 65-65 στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Κάπου εκεί όμως μίλησαν το ένστικτο επιβίωσης και η εμπειρία των γηπεδούχων, που θυμήθηκαν το καλό τους πρόσωπο στο φινάλε και έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Μήτογλου (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Καλάθης (10 πόντοι, 12 ασίστ).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό του και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Με καλή αμυντική λειτουργία και σωστές επιλογές στην επίθεση, οι «πράσινοι» έχτισαν διαφορά από τα πρώτα λεπτά (15-6 στο 5’).

Εντούτοις, η άμυνα της ομάδας του Πασκουάλ χαλάρωσε και επέτρεψε στην Νταρουσάφακα να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (18-16 στο 8’), με τον Ισπανό να τα ψάλλει στους παίκτες του για την εικόνα που εμφάνισαν.

Με ένα καλάθι του Λάσμε και δύο εύστοχες βολές του Λάνγκφορντ, το «τριφύλλι» έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +6 (22-16), με τον Μήτογλου να είναι ο πρωταγωνιστής του σε αυτό το διάστημα (σ.σ. 9 πόντοι).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός μπήκε πάλι δυνατά και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο (26-16 στο 11’). Οι γηπεδούχοι απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο και πήγαν στο +11 (37-26 στο 16’), με μπροστάρη τον Γκιστ, ο οποίος πέτυχε 7 διαδοχικούς πόντους.

Τη σκυτάλη στον επιθετικό τομέα από τον Αμερικανό σέντερ του «τριφυλλιού» πήρε ο Λάνγκφορντ, ο οποίος σημείωσε 6 σερί πόντους και ένα buzzer beater στο τέλος του ημιχρόνου για να φέρει την ομάδα του στο 43-32, που ήταν και το σκορ στο 20λεπτο.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχασαν το καθαρό μυαλό τους και δεν βρήκαν εύκολους πόντους, αν και συντηρούσαν διψήφια διαφορά στο μεγαλύτερο κομμάτι της (49-39 στο 23’, 53-43 στο 25’).

Βλέποντας αυτή την εικόνα των γηπεδούχων, οι Τούρκοι αναθάρρησαν και με τον ΜακΚάλουμ να παίρνει μπρος πλησίασαν στο σκορ και μετέφεραν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα του Πασκουάλ, που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μόλις στο +4 (57-53).

Αυτή η εξέλιξη έφερε και χλιαρές αποδοκιμασίες από μερίδα φίλων του «τριφυλλιού», που έβλεπαν την ομάδα τους να ζορίζεται κόντρα στο πιο αδύναμο σύνολο της διοργάνωσης. Μάλιστα, η Νταρουσάφακα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Παναθηναϊκό (61-60 στο 32’).

Ένα καλάθι του Λάνγκφορντ και δύο βολές του Παππά έδωσαν «ανάσα» στους γηπεδούχους (65-60 στο 33’), αλλά και πάλι οι Τούρκοι απάντησαν για να ισοφαρίσουν σε 65-65 με 5 λεπτά να απομένουν για το φινάλε.

Στο επόμενο δίλεπτο οι δύο ομάδες έκαναν τραγικές επιθέσεις και κόλλησαν στο 65-65, ωστόσο το «τριφύλλι» έσφιξε την άμυνά του και με πρωταγωνιστή τον απίστευτο Μήτογλου έτρεξε σερί 10-0 (75-65 στο 39’) για να καθαρίσει τη νίκη.

Το μόνο που άλλαξε στο τέλος ήταν το σκορ, με τον Ντάγκλας να ευστοχεί σε δύο βολές και να μειώνει για το τελικό 75-67, που χάρισε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στον Παναθηναϊκό μετά από 3 συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα.

Πηγή: sport-fm.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή