Σούπερ Λιγκ: Λείπει το ντέρμπι, αλλά όχι και οι «παγίδες»

Σούπερ Λιγκ: Λείπει το ντέρμπι, αλλά όχι και οι «παγίδες»

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oσο θάρρος και αν πήρε ο Ολυμπιακός από τη μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση επί της Μίλαν, άλλο τόσο νιώθει να του κόβει τον ενθουσιασμό μια ματιά στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, τώρα που αναγκαστικά επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα μετά ένα γλυκό ευρωπαϊκό ταξίδι.

Οι οκτώ βαθμοί που τον χωρίζουν από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ καθιστούν σχεδόν απαγορευτική την ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου, με το σκεπτικό ότι είναι εξαιρετικά απίθανο μια ομάδα που έχει χάσει όλους κι όλους δύο βαθμούς σε 13 αγωνιστικές, να καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος θα πρόκειται) να χάσει διαφορά οκτώ βαθμών στις άλλες 17 που απομένουν. Ακόμα κι αν κάνει απανωτά λάθη και χάσει έδαφος, θα πρέπει να αποδειχθούν οι διώκτες του αλάνθαστοι έως το φινάλε και ο Ολυμπιακός δεν έχει πείσει κανέναν μέχρι τώρα ότι είναι ικανός να το πετύχει. Πιο εφικτός στόχος γι’ αυτόν είναι το κυνήγι της δεύτερης θέσης, έχοντας μπροστά του με έναν βαθμό παραπάνω τον Ατρόμητο και πίσω του με τέσσερις βαθμούς την ΑΕΚ.

Η 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας δεν είναι απ’ αυτές που τις χαρακτηρίζουμε «εμπορικές». Είναι η προτελευταία του α΄ γύρου και του 2018, χωρίς να έχει κάποιο ντέρμπι. Εχει όμως αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια κυρίως για τις μάχες της Ευρώπης και της παραμονής, με πιο σημαντικό αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, το μόνο μεταξύ δύο ομάδων της (διευρυμένης λόγω ισοβαθμιών) πρώτης πεντάδας. Και οι δύο είναι στο τέλος μιας μεγάλης σειράς δύσκολων αγώνων και θέλουν να βρεθούν όσο πιο ψηλά γίνεται στο φινάλε του α΄ γύρου, ώστε να εκμεταλλευθούν εν συνεχεία το πιο βατό κομμάτι του προγράμματός τους, μέχρι να ξαναρχίσουν την άνοιξη τα απανωτά ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος στο ΟΑΚΑ, απ’ όπου πέρασε νικηφόρα πριν από 1,5 μήνα ο Ατρόμητος επικρατώντας εκεί της ΑΕΚ.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ θα ψάξει τη Δευτέρα στη Λιβαδειά το φάρμακο για τις ευρωπαϊκές αποτυχίες του, όπως το έχει κάνει κι άλλες φορές εφέτος. Οταν δέχεται «χαστούκι» στην Ευρώπη, πάντα έχει τον τρόπο του να αντιδρά θετικά στο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας στις δύο διοργανώσεις ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ενώ στην Ευρώπη παρέπαιε συνεχώς, στη Σούπερ Λίγκα είναι σχεδόν αλάνθαστος, γι’ αυτό και διατηρεί μια μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του. Ο Λεβαδειακός πήρε μια μικρή ανάσα την περασμένη αγωνιστική στη Ν. Σμύρνη, αλλά είναι ακόμα πολύ πίσω και υποχρεούται να κυνηγήσει υπερβάσεις για να αυξήσει τις ελπίδες του για παραμονή.

Ο Ολυμπιακός έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο στο Φάληρο απέναντι στη Λαμία, η οποία προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και έχει μείνει χαμηλά στη βαθμολογία. Είναι όμως ομάδα που αμύνεται καλά κι αν αγχώσει τους «ερυθρόλευκους», μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στη Λάρισα, όχι μόνο επειδή η ΑΕΛ παραμένει μια αξιόμαχη αντίπαλος, αλλά και γιατί η σφοδρή αντιπαράθεση του Αλέξη Κούγια με μια μερίδα οπαδών της ομάδας του από τη μία πλευρά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη από την άλλη, προσθέτει στην αναμέτρηση μια πικάντικη δόση αλατοπίπερου.

Η αντεπίθεση του Αστέρα (τρεις συνεχόμενες νίκες επί Παράσχου) τον ανέβασε πολύ γρήγορα στη βαθμολογία, σε σημείο που να βλέπει Ευρώπη εάν νικήσει απόψε τον ΟΦΗ στην Τρίπολη. Ανάλογο σερί θέλει να τρέξει και ο ΠΑΣ Γιάννινα τώρα που αρχίζουν τα απανωτά παιχνίδια στην έδρα του, αρχής γενομένης από το αυριανό με τον Πανιώνιο. Ο αγώνας Αρης – Παναιτωλικός έχει φόντο την Ευρώπη και για τους δύο, όπως και για την Ξάνθη η αναμέτρησή της στη Ριζούπολη με τον ουσιαστικά καταδικασμένο Απόλλωνα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (14η αγωνιστική): Σάββατο: 17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος (Novasports1), 19.00 Αρης – Παναιτωλικός (ΕΡΤ), Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (Νovasports2), Kυριακή: 16.00 Απόλλων – Ξάνθη (ΕΡΤ), 17.15 Λάρισα – ΑΕΚ (Novasports2), 19.00 Παναθηναϊκός –Ατρόμητος (ΕΡΤ), 19.30 Ολυμπιακός – Λαμία (Novasports1), Δευτέρα: 19.30 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (Novasports2).

Η βαθμολογία (13 αγωνιστικές): ΠΑΟΚ 35, Ατρόμητος 28, Ολυμπιακός 27, ΑΕΚ 23, Παναθηναϊκός 19, Αρης 19, Ξάνθη 19, Πανιώνιος 18, Παναιτωλικός 18, Αστέρας Τρίπολης 15, Λάρισα 15, ΟΦΗ 11, Λαμία 11, ΠΑΣ Γιάννινα 11, Λεβαδειακός 8, Απόλλων 2 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή