Ο Ιανουάριος «εκτοξεύει» τους νέους παίκτες

Ο Ιανουάριος «εκτοξεύει» τους νέους παίκτες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίμιτ απ στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σημειώνουν κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές, ενόψει και του ανοίγματος του μεταγραφικού παραθύρου στην Ευρώπη σε 2,5 εβδομάδες (την 1η Ιανουαρίου), ανεβάζοντας στα ύψη τις μετοχές τους και τραβώντας την προσοχή μας ως υποψήφιοι σούπερ σταρ του μέλλοντος.

Πρώτος εξ αυτών είναι, όπως δείχνει έρευνα του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου (CIES) στην Ελβετία, ο 18χρονος Τζέιντον Σάντσο. Ο Αγγλος μέσος της Ντόρτμουντ μέσα σε λίγους μήνες έχει εννιαπλασιάσει την αξία του, καθώς από τα 9,7 εκατ. ευρώ που αποτιμάτο τον Σεπτέμβριο, πλέον τον τρέχοντα μήνα κοστίζει 87,9 εκατ. ευρώ με βάση τη φόρμουλα υπολογισμού του Παρατηρητηρίου. Η άνοδος των 78,2 εκατ. εντός τριμήνου συνιστά αύξηση 806%, κάτι που σε απόλυτη αξία αύξησης αλλά και σε ποσοστιαία άνοδο τον φέρνει στην κορυφή και των δύο στατιστικών μεγεθών στη σεζόν που τρέχει στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σε απόλυτες αξίες, μεγάλη άνοδο μέσα στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου σημείωσαν ακόμη οι Ζοάο Κανσέλο της Γιουβέντους (+46,4 εκατ. στα 74,2 εκατ. ευρώ), Αντριου Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ (+32 εκατ. στα 79,8 εκατ. ευρώ), Ριτσαρλίσον της Εβερτον (+31 εκατ. στα 76,3 εκατ. ευρώ) και Τίλο Κέρερ της Παρί Σεν Ζερμέν (+30,4 εκατ. στα 74,7 εκατ. ευρώ). Την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Μπερνάρντο Σίλβα, Σαντιό Μανέ, Αϊμερίκ Λαπόρτ, Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ και Κιλιάν Μ’παπέ, με τον τελευταίο να παραμένει ο ακριβότερος αξίζοντας 216,3 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο, μετά τον Σάντσο, παρουσίασαν οι Μάρκο Ρόις της Ντόρτμουντ (+411% στα 23,5 εκατ. ευρώ), Μόιζε Κιν της Γιουβέντους (+263% στα 17,2 εκατ. ευρώ), Γιάκομπ Μπρουν Λάρσεν της Ντόρτμουντ (+258% στα 11,6 εκατ. ευρώ) και Λιουκ Σο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (+237% στα 33,7 εκατ. ευρώ). Τη δεκάδα κλείνουν οι Εβάν Ν’ντικά, Στάνλεϊ Ν’σοκί, Αϊζάκ Σαξές, Χούνιορ Φίρπο και Ζονατάν Ικονέ.

Να σημειωθεί και η σημαντική αύξηση της αξίας του διεθνούς Ελληνα τερματοφύλακα της Νάπολι Ορέστη Καρνέζη κατά 54% εντός τριμήνου, από τα 2,4 εκατ. στα 3,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή