Αποψη: Ευρωπαϊκές αλήθειες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός… έσωσε την παρτίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Αντιθέτως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με εμφανίσεις, κατ’ εικόνα και ομοίωση του ποδοσφαίρου μας, έκλεισαν τον κύκλο τους. Και δυστυχώς, για τους δύο «Δικεφάλους» δεν μπορεί να γραφτεί και ο τίτλος «με ψηλά το κεφάλι».

Κι αν για την ΑΕΚ, που τελείωσε στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς βαθμό, μπορεί να υπάρξει η δικαιολογία των ισχυρών αντιπάλων, για τον ΠΑΟΚ η συγκομιδή μόλις τριών βαθμών με ομάδες στον όμιλο, όπως τη Βίντι και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, είναι παταγώδης αποτυχία.

Το ερώτημα της επόμενης μέρας είναι το πώς θα διαχειριστούν νικητές και ηττημένοι τα αποτελέσματά τους. Στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να χάσουν το δάσος πίσω από το δένδρο του θριάμβου. Είναι σίγουρο πως γίνεται καλή δουλειά στου Ρέντη. Ομως τα προβλήματα στην ολοκλήρωση των προσπαθειών «φωνάζουν».

Θα είναι κρίμα να μη δοθεί από τη διοίκηση στον Μαρτίνς η ευκαιρία να δείξει το έργο του. Κι αυτή η βοήθεια πρέπει να έρθει με την απόκτηση τουλάχιστον δύο ποιοτικότερων επιθετικών από τους υπάρχοντες.

Στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να… παρηγορούνται με την πορεία στο πρωτάθλημα. Ο διακαής πόθος οπαδών και διοίκησης είναι σίγουρα η κατάκτηση του τίτλου, όμως η καταξίωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον έρχεται από τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Οσο για την ΑΕΚ, το κέρδος από την ευρωπαϊκή της περιπέτεια είναι μόνο χρηματικό. Και πιθανόν, η αγωνιστική της πτώση, εντός και εκτός συνόρων, θα κρυφτεί για άλλη μία φορά πίσω από το μεγάλο όνειρο της ολοκλήρωσης του γηπέδου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή