Πρόεδρος Συλλόγου Ολυμπιονικών: «Σήμερα χτυπήθηκε η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»

Πρόεδρος Συλλόγου Ολυμπιονικών: «Σήμερα χτυπήθηκε η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής έγιναν θέμα συζήτησης και στην Κίνα όπου βρίσκεται η ελληνική αποστολή της κολύμβησης καθώς χθες ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα πισίνας 25 μ. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη ήταν η πρώτη που έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση.

«Μία τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να είναι παρά καταδικαστέα από το σύνολο των ανθρώπων. Αποτελεί ένα χτύπημα κατά της Δημοκρατίας. Σήμερα χτυπήθηκε η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Ανάλογες ενέργειες απέχουν παρασάγγας από τα ιδανικά που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Οι δημοσιογράφοι της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» υπηρετούν την ενημέρωση και η σκέψη μου βρίσκεται αυτές τις δύσκολες ώρες κοντά τους. Εύχομαι γρήγορα να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν», υπογράμμισε η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.   

Από τους πρώτους που αντέδρασαν όταν έγινε γνωστή η βομβιστική επίθεση ήταν και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004 Σοφία Μπεκατώρου. «Η βία, οι εκβιασμοί και τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το να μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου, να διαφωνείς με τον άλλο και να μπορείς παρόλα αυτά να συνυπάρχεις ειρηνικά είναι πολιτισμός και η απόδειξη ύπαρξης της δημοκρατίας. Ο εκφοβισμός δεν μπορεί να παύσει την πολυφωνία και να αλλάξει την πραγματικότητα της κοινωνίας μας. Μακάρι οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν ότι οι πράξεις τους εκφράζουν φόβο, επιθετικότητα και αμφιβολία ως προς το πρόσωπό τους. Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα και εύχομαι οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν ότι αν θέλουν να αλλάξουν έχουν επιλέξει λανθασμένο τρόπο», υπογράμμισε η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Σε προετοιμασία βρήκε η είδηση της βομβιστικής επίθεσης τους «χάλκινους» Ολυμπιονίκες του 2016 Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. «Πραγματικά θλίβομαι που το 2018 σε μία υποτίθεται πολιτισμένη χώρα που έχει ιστορία γραμμένη με «χρυσά» γράμματα και τη σέβεται ολόκληρη η Υφήλιος να υπάρχουν ακόμη τέτοιες ενέργειες. Και κάποιοι να προσπαθούν να εκφράσουν την αντίθετη άποψή τους με βία και τρομοκρατικές ενέργειες», δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή