Βόρεια και Νότια Κορέα θέλουν Ολυμπιακούς του 2032

Βόρεια και Νότια Κορέα θέλουν Ολυμπιακούς του 2032

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εφαλτήριο τον αθλητισμό, η Βόρεια και η Νότια Κορέα έχουν τοποθετήσει τις περισσότερες από τις διαφορές του παρελθόντος στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είναι αποφασισμένες να διοργανώσουν συναρπαστικούς Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2032. Αρκεί να συμφωνήσουν σε αυτό οι «Αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι επιλέγουν τις διοργανώτριες πόλεις. Η απόφαση θα ληφθεί το 2025.

Οι δύο χώρες έχουν αρχίσει, ήδη, τις οικονομικές μελέτες για τα ποσά που θα χρειαστούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το κόστος της διοργάνωσης για κάθε χώρα θα φτάσει τα 3.000.000.000 ευρώ. Και στις δύο πόλεις θα διεξαχθούν 33 αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις τελετές έναρξης και λήξης θα επιστρατεύσουν τη βοήθεια της τεχνολογίας για να μην υπάρχουν… παράπονα. Οι Κορεάτες θα προτείνουν να διεξαχθούν ταυτόχρονα οι εκδηλώσεις και στις δύο πρωτεύουσες.

Πριν από λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι της Ν. και της Β. Κορέας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν με τους αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να καταθέσουν και επισήμως την πρότασή τους. Η συνάντηση έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στη Λωζάννη στις 15 Φεβρουαρίου 2019.

Οι δύο χώρες τοποθέτησαν στον… πάγο αυτά που τις χώριζαν χάρη στη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018. Συμμετείχαν στην τελετή έναρξης με την ίδια σημαία και είχαν κοινή ομάδα στο γυναικείο χόκεϊ στον πάγο. Επίσης στους Ασιατικούς Αγώνες αγωνίστηκαν και κοινές ομάδες στα ομαδικά αθλήματα. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 η υποψηφιότητα των Β. και Ν. Κορέας δεν είναι η μοναδική. Ηδη έχουν υποβάλει επίσημες προτάσεις η Ινδονησία και η Ινδία. Επίσης, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Αυστραλία με το Μπρισμπέιν. Ισως τους επόμενους μήνες να εκδηλώσουν και άλλες χώρες την πρόθεσή τους, αλλά η κοινή υποψηφιότητα Βόρειας και Νότιας Κορέας, ήδη, χάρη στα μηνύματα που εμπεριέχει, τα οποία συνάδουν με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρείται φαβορί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή