Εσωσε την Ξάνθη ο ΟΦΗ, δύσκολη πρωτιά για ΠΑΟ

Εσωσε την Ξάνθη ο ΟΦΗ, δύσκολη πρωτιά για ΠΑΟ

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναίμακτη αποδείχθηκε η ήττα-έκπληξη της Ξάνθης από τη Νίκη Βόλου, ομάδα Γ΄ Εθνικής, καθώς με τη νίκη του στην Κέρκυρα ο ΟΦΗ πρόσφερε δεκανίκι στην ακριτική ομάδα και δεν την άφησε να βιώσει έναν επώδυνο αποκλεισμό από τη φάση των 32 του Κυπέλλου. Μέχρι στιγμής, η μόνη ομάδα της Σούπερ Λίγκας που γνώρισε τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης είναι ο Παναιτωλικός, αλλά θα αποκτήσει παρέα σίγουρα τη Λαμία και ενδεχομένως κι άλλες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, μιας και στο πρόγραμμα της σημερινής τελευταίας αγωνιστικής υπάρχουν ακόμα τέσσερις (Απόλλων, Αρης, ΠΑΟΚ, Λάρισα) που δεν έχουν εξασφαλιστεί μαθηματικά και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, εάν δεν πάρουν καλό αποτέλεσμα. Δυσάρεστη πινελιά στο χθεσινό πρόγραμμα ήταν η αναβολή για σήμερα του αγώνα του Aπόλλωνα Πόντου με τη Λάρισα, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου της Καλαμαριάς.

Στα χθεσινά παιχνίδια, η μεγάλη έκπληξη ήταν η ήττα της Ξάνθης με 1-0 στον Βόλο από την τοπική Νίκη, με γκολ του Τζιόρα στο 72΄. Αποδείχθηκε ανώδυνη όμως, καθώς νωρίτερα ο ΟΦΗ είχε κάνει… παρέλαση στην Κέρκυρα επικρατώντας με 3-0, νίκη που τον έστειλε στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου. Οι Κρητικοί πήραν γρήγορα προβάδισμα δύο τερμάτων (8΄ Κοιλιάρας, 13΄ Ντίνας), κράτησαν τον έλεγχο του ρυθμού και πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Βουό στο 84΄, σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο όπου το πρώτο μέλημα όλων των παικτών ήταν να αποφύγουν έναν σοβαρό τραυματισμό.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε κόντρα στον Κισσαμικό, αλλά τον νίκησε στα Χανιά με 2-1 και εξασφάλισε την πρώτη θέση. Ο Δώνης χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς και ένας απ’ αυτούς, ο 18χρονος Εμμανουηλίδης, άνοιξε το σκορ στο 7΄, ενώ ένας άλλος, ο Αποστολάκης, είχε δοκάρι στο 3΄. Ο Κισσαμικός, που είχε κι αυτός εξασφαλισμένη πρόκριση, είχε δοκάρι με τον Αποστολόπουλο στο 17΄, πέτυχε γκολ με τον ίδιο παίκτη που κακώς δεν μέτρησε ως επιθετικό φάουλ (χέρι) στο 51΄ και ισοφάρισε στο 54΄ με τον Ρίσκι. Μετά τις πολλές ευκαιρίες που είχαν σπαταλήσει έως τότε, οι «πράσινοι» σπατάλησαν κι άλλη μία με το χαμένο πέναλτι του Βέργου στο 57΄ (χέρι του Σισέ – απέκρουσε ο Δασκαλάκης) αλλά με γκολ του ίδιου στο 75΄ (το πρώτο του σε επίσημο ματς μετά 14 μήνες!) πήραν την πρώτη θέση.

Με το ίδιο σκορ (2-1) νίκησε και ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη τον Αρη Αβάτου, ομάδα Γ΄ Εθνικής. Ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο σε πολλούς νεαρούς και έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των περισσοτέρων παρά τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 (11΄ Βρουσάι, 40΄ Ανδρούτσος) και ο Αρης Αβάτου μείωσε στο 45΄ σε 2-1 με τον Σαριγιαννίδη, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο β΄ μέρος. Το σκορ της ημέρας το πέτυχε ο Ατρόμητος, επικρατώντας εκτός έδρας της Θύελλας Καμαρίου με 8-0. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και το παιχνίδι απέκτησε από νωρίς χαρακτήρα προπόνησης για την ομάδα του Περιστερίου, η οποία προηγήθηκε 3-0 (9΄ Βασιλακάκης, 12΄ Ούμπιδες, 15΄ Καρασαλίδης) μόλις στο 15΄. Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε με τον Μούγιακιτς στο 28΄ και 65΄, τον Σάκιτς στο 44΄, τον Κωτσόπουλο στο 74΄ και τον Ενσικουλού στο 80΄.

Στο σημερινό πρόγραμμα, υπάρχουν παγίδες για ορισμένες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και θα χρειαστεί να προσέξουν για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Η Λαμία έχει ήδη αποκλειστεί ακόμα κι αν νικήσει εκτός έδρας τον Απόλλωνα Λάρισας και την ίδια ώρα (15.00) η ΑΕΚ νικήσει εκτός έδρας τον Βόλο. Με το σενάριο αυτό, προκύπτει ισοβαθμία Λαμίας – Βόλου στους 4 β. αλλά περνάνε οι Βολιώτες γιατί έχουν επικρατήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι. Την ίδια ώρα (15.00) ο Απόλλωνας παίζει στα Τρίκαλα κι αν ηττηθεί, θα γίνει η τρίτη ομάδα της Σούπερ Λίγκας που θα αποχαιρετήσει πρόωρα το Κύπελλο. Θεωρητικό κίνδυνο αντιμετωπίζουν ακόμα και ο ΠΑΟΚ με τον Αρη. Ναι μεν έχουν και οι δύο από 4 β., αλλά αν χάσουν σήμερα (17.15) από τον Αήττητο στα Σπάτα και τον Εργοτέλη στην Κρήτη αντίστοιχα, αποκλείονται! Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει και η Λάρισα. Αν ηττηθεί στην Καλαμαριά από τον Απόλλωνα Πόντου, αποκλείεται, σε ένα ματς που ήταν να διεξαχθεί χθες αλλά αναβλήθηκε για σήμερα (19.30) λόγω πτώσης της τάσης στους πυλώνες του γηπέδου. Στις 19.30 διεξάγεται και το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι Παναχαϊκή – Λεβαδειακός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή