Μαφιόζικες σκηνές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Μαφιόζικες σκηνές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα επίθεσης από αγνώστους έπεσε χθες το πρωί ο διαιτητής της Σούπερ Λίγκας Αθ. Τζήλος, στη Λάρισα. Ενώ είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, άγνωστοι τον πλησίασαν, έσπασαν το τζάμι, τον έβγαλαν εκτός και του προκάλεσαν χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι αλλά και στα πόδια. Ο Τζήλος, που πριν από λίγους μήνες, προτάθηκε από την ΕΠΟ στη FIFA για να γίνει διεθνής, σφύριξε πρόσφατα τον αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των «ερυθρολεύκων» για τις αποφάσεις του. Μετά το συμβάν, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζήλος στην κατάθεσή του στην αστυνομία αναφέρει τρεις δράστες στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του, τους οποίους περιγράφει ως άνδρες με θηριώδεις διαστάσεις. «Ενας με κρατούσε, δύο με χτυπούσαν», υποστήριξε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας το συμβάν στους αστυνομικούς.

Η επίθεση στον Τζήλο, που ήταν η πρώτη σε διαιτητή έπειτα από τον εμπρησμό στην οικία του Γ. Μπίκα τον Νοέμβριο του 2016, έθεσε ξανά στο επίκεντρο το θέμα της στοχοποίησης των διαιτητών και της τακτικής των μαφιόζικων χτυπημάτων στο ποδόσφαιρο. Οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας στις μεταξύ τους συζητήσεις σκέπτονται να απόσχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής. Αυτός ήταν και ο λόγος που χθες δεν ανακοινώθηκαν ορισμοί και που ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα τους έστειλε επιστολή με την οποία τους ζητεί «να πρυτανεύσει η ψυχραιμία» και «να μην υποταχθεί το ποδόσφαιρο στους σκοπούς όσων επιχειρούν με τρομοκρατικές μεθόδους να σταματήσουν τη βελτίωσή του». Η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή σε πρακτικές παρακράτους και άμεση αποκάλυψη των ενόχων είναι η μοναδική απάντηση στους επαγγελματίες δολοφόνους του ποδοσφαίρου».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Περιμένουμε η Ελληνική Αστυνομία να ενεργήσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Καμία ανοχή σε αυτούς που θέλουν να επιβάλουν νόμους μαφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Παράλληλα, ενημέρωσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και τον αρχηγό της αστυνομίας αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλ. Κούγιας δήλωσε: «Εχω αναλάβει την υπόθεση του Τζήλου. Διέκοψα τη δίκη και πήγα στην κλινική. Είναι πολύ χτυπημένος στο κεφάλι, αλλά η μεγάλη ζημιά είναι στο γόνατο. Οι γιατροί λένε πως υπάρχει περίπτωση να μείνει και μόνιμα παράλυτος». Ανακοινώσεις καταδίκης του συμβάντος έβγαλαν όλες οι μεγάλες ΠΑΕ, ενώ ενήμερες είναι η FIFA και η UEFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή