Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με «ξεμούδιασμα» στην πρώτη τετράδα

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με «ξεμούδιασμα» στην πρώτη τετράδα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στην πρώτη τετράδα πήρε ο Ολυμπιακός, μπαίνοντας σε τροχιά πρόκρισης με πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ, στην προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε της Γκραν Κανάρια με 98-77, ενώ ισοβάθμησε με την Εφές Ανατόλου (9-5), από την οποία έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα λόγω της επικράτησής του στο ΣΕΦ. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στην τρίτη «διαβολοεβδομάδα» της Ευρωλίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το απόλυτο, μετά τη νίκη τους στη Βαρκελώνη και τη χθεσινή απολαυστική «παράσταση» που έδωσαν ενώπιον 6.000 φιλάθλων τους. Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα του στον ελληνικό «εμφύλιο» από τον Παναθηναϊκό, απέδειξε ότι έχει δυνατά αντανακλαστικά, βελτιώθηκε δραστικά και ακολούθησε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, φτάνοντας τις εννέα νίκες.

Η… διεκπεραίωση του χθεσινού αγώνα από τον Ολυμπιακό άρχισε με «εκτόξευση» από το πρώτο ημίχρονο (52-33). Η «γλώσσα» της στατιστικής –με τις 29 ασίστ (ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα), τα 9 κλεψίματα και το ποσοστό 67% στα δίποντα– μαρτυρά τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων που έκαναν πράξη τη θεωρητικά μεγάλη διαφορά ποιότητας που τους χώριζε από την ισπανική ομάδα. Ο Ολυμπιακός «κάρφωσε» τον δείκτη του σκορ στο συν 20 και οι αλλαγές πεντάδων από τον Μπλατ δεν επηρέασαν τον ρυθμό της απόδοσης και τον έλεγχο της έκβασης στο δεύτερο ημίχρονο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 11 (1), Τουπάν 1 (4 κλεψίματα), Σπανούλης 21 (4), Τίμα, Μιλουτίνοβ 11 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Στρέλνιεκς 11 (3), Βεζένκοβ 4, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 3 (1), Παπανικολάου 6, Μπόγρης 2. ΛεΝτέι 12.

ΓKΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Ολιβερ 10 (2), Ερικσον 7 (1), Βένε 15 (3), Μπάλβιν 12, Μπάεζ 8 (2), Πασέτσνικς, Παουλί 5, Ραμπασέδα 6, Στρόμπερι 4, Ραντίσεβιτς, Φίσερ 5, Τιλί 5 (1).

Τα άλλα αποτελέσματα: ΤΣΣΚΑ – Εφές 102-84, Μπουντούσνοστ – Φενέρ 65-89. Σήμερα θα παίξουν Χίμκι – Νταρουσάφακα, Ζαλγκίρις – Μακάμπι και Μπάγερν – Ρεάλ.

• H ΚΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε εξώδικο στην αθλητική ιστοσελίδα, καταγγέλλοντας τον τρόπο προβολής των χορηγών της ομάδας και θέτοντας όρους χρήσης για τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή