Εκτός Κυπέλλου και ο Αρης με τον Λεβαδειακό

Εκτός Κυπέλλου και ο Αρης με τον Λεβαδειακό

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρο «αντίο» είπαν τόσο ο Αρης όσο και ο Λεβαδειακός στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε στην Κρήτη από τον Εργοτέλη με 3-2 και αποκλείστηκε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0 με τέρματα των Μπουρσέλη (44΄), Ιατρούδη (50΄) και Εφορντ (53΄), ενώ ο Αρης μείωσε με δύο γκολ του Ντιγκινί (57΄ και 74΄). Η αντίδραση της διοίκησης του Αρη ήταν άμεση, ανακοινώνοντας βαρύ πρόστιμο και κόβοντας τη χριστουγεννιάτικη άδεια. Τα εισιτήρια της πρόκρισης από τον 4ο όμιλο τα πήραν ο Εργοτέλης και ο ΠΑΟΚ, που νίκησε εκτός έδρας τον Αήττητο Σπατών με 0-6 με γκολ των Καρέλη (16΄, 75΄), Κάνιας (26΄) και Πρίγιοβιτς (62΄, 84΄, 85΄).

Στον 6ο όμιλο η Παναχαϊκή νίκησε με 2-1 τον Λεβαδειακό (9΄ Κυνηγόπουλος, 69΄ Μωραΐτης, 77΄ Μαρκόφσκι) και έγινε η τρίτη ομάδα που άφησε εκτός συνέχειας ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

Οι προϋποθέσεις για πρόκριση της Λαμίας από τον 2ο όμιλο ήταν μία μεγάλη σε έκταση σκορ νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας, σε συνδυασμό με επικράτηση της ΑΕΚ στο Βόλο. Το σύνολο του Μάκη Χάβου επικράτησε εκτός έδρας της ομάδας της Λάρισας με το εντυπωσιακό 7-0 και πέρασε στη φάση των «16», αφού και η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της στη Μαγνησία νικώντας με 3-1. Για τη Λαμία σκόραραν στο 10΄ ο Ασίγκμπα και οι Μπουλούλης (64΄), Μπαράλες (67΄), Τσούκαλος (69΄, 75΄), Ρόμανιτς (81΄) και Βασιλαντωνόπουλος (88΄).

Στον Βόλο η ΑΕΚ ταξίδεψε με αρκετές απουσίες και είχε ως στόχο να «κλειδώσει» την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν όρθιοι επί 45 λεπτά. Διότι μπορεί η ομάδα του Ουζουνίδη να προηγήθηκε με τον Μοράν μόλις στο 4΄, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με τέρμα του Σωτήρη Πίσπα. Τελικώς, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με δύο γκολ του Λιβάια στο 59΄ και στο 71΄ με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 1-3.

Παρότι έπαιξε με τη «φωτιά», ο Απόλλων Σμύρνης έφυγε με την ισοπαλία από τα Τρίκαλα (1-1) και προκρίθηκε από τον 6ο όμιλο, μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Θεσσαλοί ήθελαν μόνο τη νίκη προκειμένου να ξεπεράσουν τον Απόλλωνα στη βαθμολογία και να πάρουν τη δεύτερη θέση, φθάνοντας κοντά στο στόχο τους, με γκολ του Καπού στο 54΄. Ωστόσο, η ομάδα της Ριζούπολης ισοφάρισε στο 61΄ με τον Ελ Χέλβε και έτσι εξασφάλισε τη 2η θέση.

Η Λάρισα συνέτριψε τον Απόλλωνα Π. με 4-0 και πήρε το εισιτήριο με σκόρερ τους Κύρκου (31΄ αυτογκόλ), Λεοζίνιο (45΄+), Ζίζιτς (69΄) και Νούσιο (71΄).

Η κλήρωση της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί σήμερα στις 15.00 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή