Σούπερ Λιγκ: Αναβλήθηκε η 15η αγωνιστική

Σούπερ Λιγκ: Αναβλήθηκε η 15η αγωνιστική

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναβολή της 15ης αγωνιστικής οδηγήθηκε η Σούπερ Λίγκα έπειτα από την ανυποχώρητη στάση των διαιτητών της κατηγορίας οι οποίοι παρά τις παραινέσεις τόσο του προέδρου της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένου, όσο και του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, επέμειναν στην απόφαση για αποχή ως ένδειξη συμπαράστασης για τη μαφιόζικου τύπου επίθεση που δέχθηκε προχθές ο διεθνής διαιτητής Θαν. Τζήλος. Στην επιστολή που έστειλαν αναφέρουν τα εξής: «Οι διαιτητές και βοηθοί της 1ης κατηγορίας μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου τους Θανάση Τζήλου εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους, αλλά και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία. Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον άξιο συνάδελφό μας απέχουμε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας. Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά, είμαστε όλοι δίπλα του και απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν».

Την ομόφωνη απόφαση των διαιτητών για αποχή γνωστοποίησε στην ΕΠΟ ο Αν. Παπαπέτρου, που εκπροσώπησε τους 75 διαιτητές και βοηθούς της Σούπερ Λίγκας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Ευ. Γραμμένο, τον εκτελεστικό γραμματέα Αλ. Δέδε, τα μέλη της ΚΕΔ κ. Περέιρα, Μάριν και Λίντμπεργκ και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα Π. Φούσεκ. Από την πλευρά της ομοσπονδίας, δόθηκε έμφαση στην προσπάθεια προστασίας της διεξαγωγής των διοργανώσεων και οριστικοποιήθηκε η συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου με εκπροσώπους των διαιτητών.

Στο θέμα της επίθεσης στον διαιτητή Τζήλο αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μεταξύ άλλων είπε πως «…θα πρέπει και ο ΠΣΑΤ να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες γιατί πολλά από τα θύματα των επιθέσεων είναι πρωτοσέλιδα για καιρό σε συγκεκριμένες εφημερίδες, συγκεκριμένων κατευθύνσεων και με τίτλους που παραπέμπουν σε πόλεμο, για να είμαστε εδώ όλοι ειλικρινείς μεταξύ μας. Εδώ πλέον μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες στη μάχη παλινόρθωσης εξουσιών, διαμάχης εξουσιών, δεν έχει σημασία, και λίγο μετράει στον κόσμο, προσπαθούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης και μιας νέας μέρας και νέων βάσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Της αναδιάρθρωσης, του νέου τοπίου στα τηλεοπτικά δικαιώματα, της σεζόν που έχουμε σχεδόν 100% αύξηση στα εισιτήρια. Σεζόν που δεν ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Και υπάρχουν και συγκεκριμένες συμπεριφορές. Για τις συμπεριφορές αυτές είναι γνώστες τα όργανα της Δικαιοσύνης και από εκεί εμείς περιμένουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ούτε να κατηγορήσουμε, ούτε να συλλάβουμε, ούτε να καταδικάσουμε. Περιμένουμε και εμείς να δούμε τις επόμενες κινήσεις, αλλά σας ξαναλέω ότι όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης. Εμείς θεσμικά έχουμε πάρει πάρα πολλές πρωτοβουλίες, έχουμε θωρακίσει, έχουμε συνεργαστεί με τις διεθνείς ομοσπονδίες, έχουμε αλλάξει την πραγματικότητα. Για τη διαιτησία δεν φωνάζανε τόσα χρόνια; Ανεξαρτητοποιήθηκε η διαιτησία; Εφυγε από τους παράγοντες της ΕΠΟ; Εφυγε. Υπάρχουν ξένοι στο τιμόνι της; Υπάρχουν. Υπάρχει η FIFA από πάνω; Υπάρχει. Μπαίνουν στους μεγάλους αγώνες ξένοι διαιτητές; Μπαίνουν. Τι άλλο να γίνει;».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΕΠΟ, η οποία αναμένει «ότι θα διεξαχθούν εμπεριστατωμένες έρευνες από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για να διαπιστωθούν οι λόγοι πίσω από αυτή την επίθεση και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή