H Αγγλία δεν θέλει κακούς οπαδούς στα γήπεδά της και το αποδεικνύει

H Αγγλία δεν θέλει κακούς οπαδούς στα γήπεδά της και το αποδεικνύει

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αγγλικό ποδόσφαιρο αντιστέκεται στη διάβρωση των ηθών του από μια μικρή μερίδα ανεγκέφαλων οπαδών περιθωριοποιώντας τους αποτελεσματικά, όπως φαίνεται από την αντίδραση στο μπουκάλι που πέταξε οπαδός της Αρσεναλ κατά του Αλι της Τότεναμ, αλλά και την ποινή στον Ελληνοκύπριο οπαδό της Τότεναμ για την μπανανόφλουδα που εκτόξευσε κατά του Ομπαμεγιάνγκ της Αρσεναλ.

Λίγες ημέρες μετά το ρατσιστικό περιστατικό κατά του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο Γουέμπλεϊ, στη νέα αναμέτρηση της Αρσεναλ με την Τότεναμ, τη φορά αυτή στο Εμιρεϊτς για το Λιγκ Καπ, ένας οπαδός της γηπεδούχου πέταξε μπουκάλι στον Ντέλε Αλι περί τα 12 λεπτά μετά το τέρμα του Αγγλου διεθνούς στο 2-0 των «σπιρουνιών».

Η πλαστική φιάλη χτύπησε τον ποδοσφαιριστή στο κεφάλι, αλλά αυτός αντέδρασε ιδιαιτέρως ήπια, δείχνοντας απλώς με τα χέρια του ότι η ομάδα του προηγείτο με 2-0. Ο προπονητής του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, έσπευσε μάλιστα χθες να επαινέσει δημοσίως τον παίκτη για την ψύχραιμη αντίδρασή του, λέγοντας ότι «η Αρσεναλ πρέπει να του είναι ευγνώμων, νομίζω ότι είχε εκπληκτική αντίδραση.

Σε άλλη χώρα θα σφάδαζε στο έδαφος δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα».

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Αρσεναλ ανακοίνωσε πως έχει εντοπίσει από τις κάμερες του γηπέδου το άτομο που εκτόξευσε το μπουκάλι και πως είναι σε συνεργασία με την αστυνομία του Λονδίνου για τη σύλληψη του ενόχου. «Οταν ταυτοποιηθεί ο υπεύθυνος, θα εισπράξει μακροχρόνιο αποκλεισμό από το γήπεδό μας και τα στοιχεία του θα προωθηθούν στην αστυνομία για την εκκίνηση των νομικών διαδικασιών», ανέφερε ανακοίνωση των «κανονιέρηδων».

«Συμπεριφορά τέτοιου τύπου δεν έχει θέση στο γήπεδο Εμιρεϊτς. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις ενός ατόμου, αλλά ζητούμε συγγνώμη από τον Αλι και από όλους στην Τότεναμ», πρόσθεσε στη χθεσινή ανακοίνωσή της η Αρσεναλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή