Η ΔΟΕ απειλεί με αποβολή την Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η ΔΟΕ απειλεί με αποβολή την Ομοσπονδία Πυγμαχίας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόκκινο πανί αποτελεί για τους ανθρώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (AIBA) Γκαφούρ Ρακχίμοβ, o oποίος έχει χαρακτηριστεί από το αντίστοιχο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ως ένας από τους «μεγαλύτερους εγκληματίες του Ουζμπεκιστάν». Η ΔΟΕ ενημέρωσε με έγγραφό της τις εθνικές ομοσπονδίες του αθλήματος να μην εμπιστεύονται το περιεχόμενο μιας επιστολής που τους έστειλαν οι άνθρωποι της ΑΙΒΑ, διότι δεν έχει επέλθει καμία συμφωνία σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των αγώνων πυγμαχίας στη διοργάνωση του Τόκιο το 2020.

Η πλευρά Ρακχίμοβ φέρεται ότι ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες ότι τα προβλήματα ανάμεσα στην ΑΙΒΑ και στη ΔΟΕ ανήκουν στο παρελθόν μετά τη συνάντηση που υπήρξε με την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει, με αποτέλεσμα οι «άρχοντες της Λωζάννης» να στείλουν επιστολή και στις 206 ομοσπονδίες προκειμένου να τις ενημερώσει για τις αποφάσεις της ΔΟΕ όσον αφορά την ΑΙΒΑ.

Οι ιθύνοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία της Πυγμαχίας. Εάν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν είναι αρνητικά, τότε η ΑΙΒΑ δεν θα μπορέσει να διοργανώσει το ολυμπιακό τουρνουά της πυγμαχίας στο Τόκιο. Αυτό θα το αναλάβουν οι άνθρωποι της ΔΟΕ, καθώς όπως έχει πει και ο πρόεδρός της Τόμας Μπαχ, δεν πρέπει οι αθλητές να «πληρώσουν» τα λάθη των παραγόντων και να μην αγωνιστούν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. «Η ΔΟΕ έχει βασικό στόχο να προστατεύσει τα συμφέροντα του αθλήματος και των αθλητών σας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. Ηδη η ΔΟΕ έχει αναστείλει τη χρηματοδότηση προς την ΑΙΒΑ.

Το όνομα του Γκαφούρ Ρακχίμοβ συγκαταλέγεται σε λίστα με ανθρώπους που κατηγορούνται από τις ΗΠΑ για συμμετοχή σε εγκληματική διοργάνωση που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα σε διεθνές επίπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του απαγορευτεί η είσοδος σε αρκετές χώρες, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα ως προς τα καθήκοντά του στην προεδρία της ΑΙΒΑ. Πριν από λίγες εβδομάδες, κορυφαίος τραπεζικός οργανισμός της Ελβετίας ζήτησε από την ΑΙΒΑ να κλείσει τους λογαριασμούς της και να παραδώσει τις θυρίδες της διότι κινδυνεύει η φήμη της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή