Κύπελλο: Με Ξάνθη ο Ολυμπιακός, με Λαμία ο ΠΑΟ, εύκολα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Κύπελλο: Με Ξάνθη ο Ολυμπιακός, με Λαμία ο ΠΑΟ, εύκολα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ξάνθη έπεσε στον δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, στην κλήρωση που έγινε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΟ. Με ομάδα της Σούπερ Λίγκας κληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός, τη Λαμία, από την οποία είχε αποκλειστεί πέρυσι. Να σημειωθεί πως οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα δώσουν το πρώτο τους ματς μακριά από το Καραϊσκάκη και το Ολυμπιακό Στάδιο, αντίστοιχα. Αντιθέτως, ευκολότερο έργο αναμένεται να έχουν ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ που κληρώθηκε με την Παναχαϊκή, αλλά και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η οποία έπεσε επίσης με ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, τον Κισσαμικό.

Ο Εργοτέλης, που έκανε την έκπληξη στους ομίλους αποκλείοντας τον Αρη, θα αντιμετωπίσει τον συντοπίτη του, ΟΦΗ, στο τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου Κρήτης. Ακόμη, προέκυψαν άλλα τρία ζευγάρια ανάμεσα σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ο Απόλλων Σμύρνης θα παίξει με τον Ατρόμητο, η ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο.

Συνοπτικά οι αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας: Λαμία – Παναθηναϊκός, Ξάνθη – Ολυμπιακός, Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος, Εργοτέλης – ΟΦΗ, Κισσαμικός – ΑΕΚ, ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 8, 9 και 10 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου.

Να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, ανέφερε σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου: «Εύχομαι να είναι το τελευταίο περιστατικό και να βρεθεί επιτέλους μία λύση». Ο Παναιτωλικός, ο Αρης και ο Λεβαδειακός είναι οι τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας οι οποίες δεν κατάφεραν να βρεθούν στη φάση των «16» του κυπέλλου. Από την άλλη πλευρά, ο Κισσαμικός, ο Εργοτέλης και η Παναχαϊκή είναι οι τρεις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Στη διαδικασία της κλήρωσης οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο τοποθετήθηκαν όσες τερμάτισαν στην κορυφή των οκτώ ομίλων, δηλαδή οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και Πανιώνιος. Στο δεύτερο γκρουπ μπήκαν οι ομάδες οι οποίες πήραν τη 2η θέση, οι ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Κισσαμικός, Εργοτέλης, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Παναχαϊκή και ΑΕΛ.

Δίχως άλλο, από τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη δυσκολότερη κλήρωση είχε ο Ολυμπιακός, καθώς θα παίξει με την εξαιρετική φέτος Ξάνθη. Στο πρωτάθλημα, οι «Πειραιώτες» ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 με την ομάδα της Θράκης στα «Πηγάδια». Μάλιστα, θα είναι η τρίτη φορά που θα μεταβούν στη Θράκη για επίσημο αγώνα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή