«Χωρίς επιτυχίες, κανείς δεν σε στηρίζει»

«Χωρίς επιτυχίες, κανείς δεν σε στηρίζει»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2018 έλαμψε στην παγκόσμια ιστιοπλοΐα των νέων το αστέρι του Αλέξανδρου Καλπογιαννάκη. «Χρυσός» ολυμπιονίκης νέων, «χρυσός» πρωταθλητής Ευρώπης, δεύτερος στον κόσμο στην κατηγορία των Techno 293 και 3ος στον κόσμο στα RSX (-17). Οι επιτυχίες του τον ωθούν να τοποθετήσει για τη νέα χρονιά υψηλότερα τον πήχυ, γιατί, όπως λέει στην «Κ», «στο άθλημά μας, εάν δεν φέρεις επιτυχίες, δεν θα έχεις υποστήριξη. Θα είναι δύσκολο να συνεχίσεις σε μια σωστή προετοιμασία και θα πρέπει να σταματήσεις».

Ο 17χρονος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης είναι μαθητής Β΄ Λυκείου. Οπως καταφέρνει να ισορροπεί στα κύματα, έτσι καταφέρνει να… ισορροπεί και στο σχολείο. Για να το καταφέρει αυτό, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό (12 ετών), άρχισε να καλύπτει την ύλη των επόμενων ετών. «Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη χρονιά έχω λίγα κενά. Ελειπα περίπου ένα μήνα για τους Ολυμπιακούς και έμεινα πίσω. Θα προσπαθήσω να διαβάσω τα Χριστούγεννα», μας λέει χαμογελώντας.

Το 2018 κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των Techno 293. Παρόλο που, λόγω ηλικίας, θα μπορούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται με «μικρό» πανί, αποφάσισε να αρμενίσει με μεγαλύτερα γιατί στο βάθος του μυαλού του θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. «Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω σε αυτή την κατηγορία. Το 2019 θα πάρω μέρος στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο των εφήβων με 8,5 πανί και θα αγωνιστώ και σε κάποιες διοργανώσεις με εννιάρι πανί για να συνηθίζω σιγά σιγά», υπογράμμισε ο αθλητής του Κώστα Μουτσάτσου και του Αλέξανδρου Γιάκα.

Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης προπονείται έξι φορές την εβδομάδα στη θάλασσα και 3-4 στο γυμναστήριο. Το 2018 ολοκληρώθηκε γι’ αυτόν με τη βράβευση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλητικού Τύπου. «Είναι πολύ ωραίο να σε τιμούν οι άνθρωποι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του αθλήματός σου. Αποτελεί επιβράβευση των κόπων σου. Με αυτή τη βράβευση ολοκληρώθηκε μια χρονιά, τα αποτελέσματα της οποίας θα μου δώσουν δύναμη και καλή ψυχολογία για την επόμενη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή