Χριστούγεννα στον αγωνιστικό χώρο

Χριστούγεννα στον αγωνιστικό χώρο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξέδρες γεμάτες Αγιοβασίληδες και ξωτικά και με τους νικητές να εύχονται ειρωνικά στους ηττημένους «Μέρι Κρίστμας»: Boxing Day σημαίνει αγωνιστική δράση κορυφαίας ποιότητας σε αγγλικό και σκωτσέζικο πρωτάθλημα εδώ και δεκαετίες, αλλά και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ωστόσο από φέτος τη χαρά της πλήρους αγωνιστικής στα Χριστούγεννα θα δοκιμάσουν και οι Ιταλοί.

Ετσι αύριο, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, θα γιορτάσουν για πρώτη φορά και τα γήπεδα της Ιταλίας, μαζί με αυτά της Αγγλίας, της Σκωτίας καθώς και του Βελγίου. Κι αυτό διότι το περυσινό πείραμα με τους αγώνες του ιταλικού κυπέλλου στις 26 και 27 Δεκεμβρίου κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο.

Μπορεί να λείπει το μεγάλο ματς από την αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά οι εκπλήξεις είναι παντού πιθανές, όπως έδειξε το Σάββατο η νίκη της Κρίσταλ Πάλας στο Μάντσεστερ επί της Σίτι, που έφερε τη Λίβερπουλ τέσσερις βαθμούς μπροστά. Αύριο στις 17.00 οι «ρεντς» υποδέχονται τη Νιουκάστλ, η Σίτι ταξιδεύει στο Λέστερ και η Τότεναμ υποδέχεται την Μπόρνμουθ. Στις 19.15 η Αρσεναλ δοκιμάζεται στην έδρα της Μπράιτον, ενώ ίσως το πιο ενδιαφέρον ματς, μαζί με το Λέστερ – Σίτι, είναι η επίσκεψη της Τσέλσι στο Γουότφορντ στις 21.30.

Από το πρόγραμμα στη Σκωτίας ξεχωρίζει η επικίνδυνη έξοδος της Σέλτικ στην έδρα της Αμπερντίν στις 16.00, ενώ η Ρέιντζερς φιλοξενεί τη Χιμπέρνιαν στις 17.00.

Στο Καμπιονάτο τα βλέμματα θα πέσουν κατά κύριο λόγο αύριο στο «Τζουζέπε Μεάτσα» όπου η Ιντερ θα υποδεχθεί τη Νάπολι στη βραδινή αναμέτρηση της αγωνιστικής (21.30). Η επαμφοτερίζουσα φέτος Ιντερ δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Βέλγο επιθετικό Κέβιν Ναϊγκολάν, τον οποίον η ίδια τιμώρησε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Το ματς της τρίτης εναντίον δεύτερης θα παρακολουθήσει με άμεσο ενδιαφέρον η πρωτοπόρος Γιουβέντους, που θα έχει αγωνιστεί στις 16.00 στην έδρα της Αταλάντα.

Πολύ σημαντική θα είναι και η μεσημεριανή αναμέτρηση (13.30) της Φροζινόνε με τη Μίλαν, καθώς αναμένεται να κρίνει την παραμονή ή όχι του Τζενάρο Γκατούζο στην πάγκο της πέμπτης στη βαθμολογία Μίλαν. Ο αυριανός αγώνας και αυτός του Σαββάτου κόντρα στη ΣΠΑΛ θα πρέπει να αποφέρουν έξι βαθμούς στους «ροσονέρι», διαφορετικά ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ θα απολυθεί και στη θέση του ο διευθυντής του συλλόγου Ιβάν Γκαζίδης αναμένεται να φέρει τον αγαπημένο του –από τον καιρό τους στην Αρσεναλ– Αρσέν Βενγκέρ! Αγώνες πρωταθλήματος αύριο θα έχει και στο Βέλγιο, με κορυφαία τη βραδινή αναμέτρηση της πρωτοπόρου Γκενκ με τη Γάνδη (21.30), ενώ νωρίτερα (19.00) στο ντέρμπι της Βαλλονίας η Σαρλερουά υποδέχεται τη Σταντάρ Λιέγης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή