«Βασίλισσα» η Ρεάλ και στο Κύπελλο Συλλόγων

«Βασίλισσα» η Ρεάλ και στο Κύπελλο Συλλόγων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μοναδική πολυνίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων αναδείχθηκε το Σάββατο το βράδυ, στο Αμπου Ντάμπι, η Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας τον τέταρτο τίτλο στα 18 έτη του θεσμού, και τρίτο συνεχόμενο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επιβλήθηκε της φιλοξενούσας τη διοργάνωση Αλ Αΐν 4-1 στον τελικό με χαρακτηριστική ευκολία, και ξεπέρασε έτσι την Μπαρτσελόνα που έχει τρεις κατακτήσεις. Παραμένει δε άγνωστο κατά πόσον θα συνεχιστεί με τη σημερινή μορφή της η διοργάνωση, δεδομένης της πρόθεσης του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, για επέκτασή της σε 24 ομάδες.

Οι Ισπανοί δεν είχαν πρόβλημα με την ασταθή άμυνα της ομάδας του Μάρκους Μπεργκ. Τα γκολ της Ρεάλ ήρθαν από τους Λούκα Μόντριτς, Μάρκος Γιορέντε, Σέρχιο Ράμος κι ένα αυτογκόλ του Γιάχια Ναντέρ. Ο Τσουκάσα Σιοτάνι είχε μειώσει για την πρωταθλήτρια ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μπορεί να μην αποτελεί την προτεραιότητα κάθε συμμετέχουσας από την Ευρώπη ομάδας, όμως το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έχει πρόσθετη σημασία για τη Ρεάλ, και όχι μόνο για το ρεκόρ κατακτήσεων: Είναι ο πρώτος τίτλος μετά την τρικυμία με τον πρώην τεχνικό Γιούλεν Λοπετέγι και ο πρώτος του Σαντιάγο Σολάρι στον πάγκο των «μερένχες».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας As, κάθε παίκτης της Ρεάλ θα λάβει πριμ 100.000 ευρώ, που σε μεγάλο βαθμό θα χρηματοδοτηθεί από το μπόνους των 4,2 εκατ. ευρώ από τη FIFA στον νικητή της διοργάνωσης. Για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι είχαν λάβει από 300.000 ευρώ.

Νωρίτερα το Σάββατο η Ρίβερ εξιλεώθηκε για τον αποκλεισμό από την Αλ Αΐν, συντρίβοντας με 4-0 την Κασίμα Αντλερς στον μικρό τελικό, με δύο γκολ του Πίτι Μαρτίνες και από ένα του πρώην παίκτη της ΑΕΚ Μπρούνο Σουκουλίνι και του Σάντος Μπορέ. Η κατάκτηση του Λιμπερταδόρες, όμως, αρκούσε για μια άνευ προηγουμένου υποδοχή χθες τα ξημερώματα στο Μπουένος Αϊρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή