Γεμάτο προκλήσεις το 2019 για τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη

Γεμάτο προκλήσεις το 2019 για τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο του επαγγελματικού τένις θα επιδιώξουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη μέσα στο 2019. Οι δύο πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό αποχαιρετούν τη χρονιά από τη 15η και τη 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών και των γυναικών αντίστοιχα. Και ήδη έχουν αρχίσει τον προγραμματισμό τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρώτος σταθμός τους θα είναι το Χόπμαν Καπ, που θα αρχίσει το Σάββατο στο Περθ της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή οκτώ επιλεγμένων μεικτών ομάδων, δίχως όμως τα αποτελέσματα να υπολογίζονται στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητών. Στο Χόπμαν Καπ η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της από τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη. Η προηγούμενη ήταν το 2002, όταν είχαν αγωνιστεί η Λένα Δανιηλίδου και ο Βασίλης Μαζαράκης. Τότε η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί από την Ιταλία με 2-1 στα πλέι οφ.

Τώρα, οι δύο πρωταθλητές θα αγωνιστούν στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τη Μεγάλη Βρετανία (το Σάββατο) των Κάτι Μπούλτερ και Κάμερον Νόρι, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (την παραμονή της Πρωτοχρονιάς) των Σερίνα Γουίλιαμς και Φράνσις Τιαφόε, καθώς και την Ελβετία (στις 3 Ιανουαρίου) των Μπελίντα Μπένσιτς και Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Τσιτσιπάς που θα αγωνιστεί στα γκραν σλαμ –όπου φυσικά θα παίξει και η Σάκκαρη– καθώς και στα εννέα μάστερ, οριστικοποίησε την παρουσία του στα τουρνουά του Σίδνεϊ (7-13 Ιανουαρίου), της Σόφιας (4-10 Φεβρουαρίου), του Ρότερνταμ (11-17 Ιανουαρίου) και του Εστορίλ (29 Απριλίου – 5 Μαΐου). Επίσης, είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στο Ντουμπάι (25 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου) και στη Βαρκελώνη (22-28 Απριλίου), όπου φέτος έφθασε έως τον τελικό, χάνοντας από τον Ναδάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή