Super League: Αίτημα για ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια αν συνεχιστεί η αποχή

Super League: Αίτημα για ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια αν συνεχιστεί η αποχή

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ορισμό ξένων διαιτητών σε όλα τα ματς της 15ης αγωνιστικής της Super League θα ζητήσει – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sport-fm.gr – ο συνεταιρισμός, σε περίπτωση που οι διαιτητές της κατηγορίας αποφασίσουν την συνέχιση της αποχής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή (28/12) η Super League αποφάσισε πως η 15η αγωνιστική που είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των διαιτητών, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου.

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, πάρθηκε χωρίς να είναι βέβαιο πως οι διαιτητές θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους, αφού η απόφαση που έχουν πάρει είναι να απέχουν «μέχρι νεωτέρας». Οι ίδιοι έχουν δώσει ραντεβού –μαζί με την ΚΕΔ και την ΕΠΟ- για τις 4 Ιανουαρίου, οπότε και θα καθίσουν να συζητήσουν αν θα συνεχίσουν την αποχή ή όχι.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αποφασιστεί η συνέχιση των «κινητοποιήσεων» από πλευράς διαιτητών, η Super League δεν πρόκειται να δεχτεί άλλη αναβολή στο αγωνιστικό της πρόγραμμα και θα ζητήσει από ΚΕΔ και ΕΠΟ να οριστούν σε όλα τα ματς ξένοι διαιτητές ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το πώς ξεπεράστηκαν οι διατάξεις του ΚΑΠ που αναφέρουν πως αν αναβληθεί αγωνιστική του α’ γύρου, αυτή θα πρέπει να οριστεί αργότερα ως εμβόλιμη, η πλειοψηφία των ομάδων (13-3 ήταν η ψηφοφορία) αναφέρουν πως αυτό δεν αναφέρεται ως υποχρεωτικό, αντίθετα με ο,τι προβλέπεται για τον β’ γύρο, όπου είναι η υποχρεωτική η συνέχιση του πρωταθλήματος με την προγραμματισμένη σειρά των αγώνων και όχι με εμβόλιμες.

Ταυτόχρονα, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, συνεπώς για να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα του β’ γύρου θα πρέπει να έχουν προηγουμένως ολοκληρωθεί οι 15 πρώτες αγωνιστικές.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού, που είχε στο πλευρό του μόνο τον Άρη και τον Πανιώνιο, δεν είχε να κάνει τόσο με την… τήρηση του ΚΑΠ, αλλά κυρίως με το δικό του πρόγραμμα που «βαραίνει» πολύ στη συνέχεια λόγω και των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. 

Πηγή: sport-fm.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή