Εθνική και ΑΕΚ ξεχώρισαν στο μπάσκετ

Εθνική και ΑΕΚ ξεχώρισαν στο μπάσκετ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λάμψη του ευρωπαϊκού τίτλου του Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε η ΑΕΚ, τον προηγούμενο Απρίλιο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (ο τρίτος στην ιστορία της «Βασίλισσας»), καθώς και η πρόκριση της εθνικής ανδρών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας, σημάδεψαν το ελληνικό μπάσκετ το 2018. Στη συμπλήρωση 50 χρόνων από το Κύπελλο Κυπελλούχων της ΑΕΚ, το ’68, η Ενωση αναρριχήθηκε ξανά σε μια ευρωπαϊκή κορυφή. Στις διηγήσεις των μεγαλύτερων για το έπος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προστέθηκαν οι εμπειρίες των παιδιών και των εγγονών τους για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου στον τελικό του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ νίκησε τη Μονακό (100-94) και προκάλεσε παραλήρημα στον κόσμο της, ενώ δικαίωσε την επίμονη προσπάθεια και το όραμα του προέδρου της, Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα και για τη διεξαγωγή του άρτιου φάιναλ φορ της διοργάνωσης στην Αθήνα. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο 19ος τίτλος του ελληνικού μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο. Η ΑΕΚ κατέκτησε και τον τίτλο της Κυπελλούχου Ελλάδας, στον τελικό του Ηρακλείου, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (88-83).

Μπορεί στο 2018 να μην υπήρχε η τέλεση τελικής φάσης Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά η εθνική ανδρών κέρδισε ένα «παράσημο» για την πορεία της σε δύο προκριματικούς γύρους και την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Μουντομπάσκετ του 2019, ξεπερνώντας με απόλυτη επιτυχία την απουσία των πρωτοκλασάτων στελεχών της, λόγω Ευρωλίγκας.

Στον θρόνο του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 36η, παρέμεινε ο Παναθηναϊκός που δεν κατάφερε, όμως, για έκτο συνεχόμενο χρόνο να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, όπως συνέβη και με τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή