Στο τραπέζι η επανέναρξη του πρωταθλήματος

Στο τραπέζι η επανέναρξη του πρωταθλήματος

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα είναι η κρίσιμη ημέρα σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την τέλεση των αγώνων Κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα με διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία οι διαιτητές της κατηγορίας που έχουν αποφασίσει επ’ αόριστον αποχή θα εκπροσωπηθούν από τους διεθνείς διαιτητές Τάσο Παπαπέτρου και Ιωάννη Παπαδόπουλο και τους διεθνείς βοηθούς Πολυχρόνη Κωσταρά και Λάζαρο Δημητριάδη. Εκτός από την ΕΠΟ, θα εκπροσωπηθούν η ΚΕΔ, η Σούπερ Λίγκα, η αστυνομία, ενώ έχει κληθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. «Το πιο σημαντικό ζήτημα που θα τεθεί είναι αυτό της προστασίας των διαιτητών», δήλωσε στο Metropolis ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος και πρόσθεσε: «Οταν λέμε προστασία εννοούμε τις επιθέσεις παραγόντων, τις ανακοινώσεις, τα δημοσιεύματα στον Τύπο. Οι νόμοι υπάρχουν, όπως και ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ και η επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό θέλουμε είναι να τηρούνται οι νόμοι, καθώς και αυστηρή αντιμετώπιση σε όλα τα θέματα από εδώ και πέρα. Ο ξυλοδαρμός είναι η κορυφή του παγόβουνου. Για να χτυπηθεί ένας άνθρωπος υπάρχει ένα υπόβαθρο που όπλισε το χέρι αυτού που τον χτύπησε. Είναι όλο αυτό το γαϊτανάκι μετά τα παιχνίδια, με τα πρωτοσέλιδα κατά των διαιτητών κ.λπ. Φουντώνει το ηφαίστειο και έρχεται μετά η έκρηξη. Το θέμα είναι πώς θα προλάβουμε τα προηγούμενα. Μόνο η τήρηση των νόμων και οι αυστηρές τιμωρίες θα οδηγήσουν στην εξάλειψη των φαινομένων».

Οσον αφορά το πώς θα αποφασίσουν οι διαιτητές ο Σιδηρόπουλος είπε: «Πάμε στη συνάντηση με θετική αύρα. Δεν θέλουμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τις ομάδες. Ο σκοπός μας είναι να προστατευθούν κι αυτές κι εμείς. Θα γίνει μια ψηφοφορία δύο ώρες μετά τη συνάντηση και το σύνολο των διαιτητών θα αποφασίσει άμεσα αν θα συνεχίσουν ή όχι». Στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αφορούν έναν από τους φυσικούς αυτουργούς, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και φέρεται να νοίκιασε από την Αθήνα το λευκό Polo, με το οποίο οι δράστες πήγαν στη θεσσαλική πόλη για τον ξυλοδαρμό του διεθνούς ρέφερι και επέστρεψαν αμέσως στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, ο 46χρονος άνδρας είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο καθώς έχει καταδικαστεί για ληστείες τραπεζών, ενώ είναι οργανωμένος οπαδός με έντονη δράση για περίπου 20 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή