Το ελληνικό βόλεϊ επιστρέφει στην ελίτ

Το ελληνικό βόλεϊ επιστρέφει στην ελίτ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική φάση των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων προκρίθηκαν οι εθνικές ομάδες βόλεϊ των ανδρών και των γυναικών. Οι άνδρες είχαν να βρεθούν στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου 10 χρόνια και οι γυναίκες 18.

Και τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα προκρίθηκαν αήττητα. Αύριο οι άνδρες θα αντιμετωπίσουν στο Λουξεμβούργο την αντίστοιχη εθνική ομάδα. Με τους διεθνείς μας δεν ταξίδεψε ο προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα. Χρέη προπονητή θα αναλάβει ο Παύλος Καραμαρούδης. Στη θέση του τραυματία Ντίμα Φιλίποφ θα αγωνιστεί ο Σταύρος Κασαμπαλής. «Η δικιά μας η γενιά κατάφερε να μπει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού. Ελπίζουμε να κάνουμε τον δρόμο πιο εύκολο για τις επόμενες γενιές και η εθνική να μην ξανακάνει δέκα χρόνια για να βρεθεί σε τελικούς», δήλωσε στην «Κ» ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.

Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού ανδρών έχουν, μέχρι τώρα, προκριθεί από προκριματικούς οι Ελλάς, Σλοβακία, Ισπανία, Εσθονία, Ουκρανία, απευθείας πέρασαν οι Γαλλία, Σλοβενία, Βέλγιο και Ολλανδία και από το Ευρωπαϊκό του 2017 οι Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία.

Η εθνική γυναικών θα αντιμετωπίσει αύριο εκτός έδρας το Μαυροβούνιο. «Αυτή η πρόκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Υστερα από τόσα χρόνια η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι σε τελική φάση. Ευχόμαστε αυτό να είναι μονάχα η αρχή. Στο Μαυροβούνιο θα πάμε για να κερδίσουμε, κάτι που είναι ο στόχος μας κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο», δήλωσε στην «Κ» η πασαδόρος Ολγα Βεργίδου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκιγιέρμο Ναράνχο θα έχει μαζί του τη 14άδα που συμμετείχε στην προχθεσινή αναμέτρηση με τη Νορβηγία.

Μέσω της προκριματικής φάσης προκρίθηκαν οι Ελλάδα, Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Πορτογαλία και Φινλανδία. Στους τελικούς έχουν περάσει απευθείας οι Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία και οκτώ ομάδες από την κατάταξη του Ευρωπαϊκού του 2017 που είναι οι Σερβία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία και Βουλγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή