Βραβεύσεις και υποσχέσεις χθες στην ΕΟΕ

Βραβεύσεις και υποσχέσεις χθες στην ΕΟΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους πρωταθλητές του παρόντος και του μέλλοντος, αλλά και με δόξες του παρελθόντος γέμισε χθες η αίθουσα τελετών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων των αθλητών, στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σε ρόλο… Αη Βασίλη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μοίρασε υποτροφίες σε 65 νέους αθλητές και υποσχέθηκε αυξήσεις στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, ενώ την παράσταση «έκλεψε» ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς, ο οποίος τόνισε ότι «είναι ντροπή η ΕΟΕ να μην έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».

Η χρονιά που έφυγε θεωρείται επιτυχημένη για τον ελληνικό αθλητισμό. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας κατέκτησαν 125 μετάλλια. Οι Αννα Κορακάκη, Βύρων Κοκκαλάνης, Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Βασιλεία Καραχάλιου κατέκτησαν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ πολλές υποσχέσεις έδωσε η νέα γενιά τόσο στους Ολυμπιακούς νέων, όσο και σε αγώνες των αντίστοιχων ηλικιακών κατηγοριών. Από το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει μεταβιβαστεί στην ΕΟΕ το ποσό των 273.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε 65 υποτροφίες για νέους αθλητές και αθλήτριες έως 22 ετών που δεν διαθέτουν χορηγούς. Ο υφυπουργός Αθλητισμού υποσχέθηκε μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξης του 10% για τις ομοσπονδίες, ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΟΕ να μελετήσουν περισσότερο τις αλλαγές για τον εκσυχρονισμό του καταστατικού.

Στην εκδήλωση της ΕΟΕ τιμήθηκαν, επίσης, με το βραβείο «Δημήτρης Βικέλας» η Βούλα Πατουλίδου και ο Ιωάννης Παπαδογιαννάκης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή