Στη Μελβούρνη πέφτει η αυλαία για τον σπουδαίο Αντι Μάρεϊ

Στη Μελβούρνη πέφτει η αυλαία για τον σπουδαίο Αντι Μάρεϊ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφθασε η ώρα για το πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς. Στα κορτ του σύγχρονου Μέλμπουρν Παρκ αρχίζει, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, το αυστραλιανό Οπεν, το οποίο θα ολοκληρωθεί μετά δύο εβδομάδες και θα είναι το τελευταίο της καριέρας του Αντι Μάρεϊ. Ο σπουδαίος Σκωτσέζος τενίστας των δύο χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, τριών Γκραν Σλαμ και 14 ΑΤΡ Masters ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια πως θα σταματήσει το τένις. «Μπορώ να παίξω, όμως μέχρι ένα σημείο. Ο πόνος δεν με αφήνει να παίξω όσο θέλω. Δεν με αφήνει να απολαύσω την προπόνηση, δεν με αφήνει να απολαύσω τον αγώνα. Θέλω να σταματήσω την καριέρα μου στο φετινό Γουίμπλεντον, αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν είμαι ικανός να παίζω μέχρι τότε. Το φετινό αυστραλιανό Οπεν κατά πάσα πιθανότητα είναι το τελευταίο μου. Δεν αισθάνομαι καλά. Παλεύω με τους δαίμονές μου, με τον πόνο, δεν ξέρω αν μπορώ να παίζω με τόσο πόνο για τους επόμενους τέσσερις-πέντε μήνες», τόνισε.

Το συγκεκριμένο τουρνουά θα μοιράσει τα περισσότερα χρηματικά έπαθλα από οποιοδήποτε άλλο τουρνουά στον κόσμο. Οπως ανακοινώθηκε, θα δοθούν συνολικά 62.500.000 δολάρια! Μάλιστα, σε σύγκριση με πέρυσι, τα χρηματικά έπαθλα αυξάνονται κατά 7,5 εκατομμύρια δολάρια, αφού το 2018 είχαν μοιραστεί 55.500.000 δολάρια. Παρεμπιπτόντως, από την αρχή του 21ου αιώνα, τα ποσά έχουν αυξηθεί κατά 350%! Θυμίζουμε πως το 2001 είχαν δοθεί… μόλις 14.000.000 δολάρια. Είναι η καλύτερη απόδειξη της μεγάλης ανάπτυξης του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που έχει προσελκύσει πολλούς χορηγούς οι οποίοι επενδύουν πολλά για την καλύτερη διαφήμισή τους. Ο φετινός νικητής θα γίνει πλουσιότερος κατά 4.000.000 δολάρια, τα μισά θα εισπράξει ο φιναλίστ, ενώ οι ηττημένοι των ημιτελικών θα πάρουν από 920.000 δολάρια.

Η τετράδα σε ένα γκραν σλαμ είναι ο μεγάλος στόχος του Στέφανου Τσιτσιπά μέσα στο 2019, όπως τόνισε ο 20χρονος πρωταθλητής μπαίνοντας στην αφετηρία της νέας περιόδου. Πριν από τη συμμετοχή του στη Μελβούρνη, αγωνίστηκε στο ΑΤΡ 250 του Σίδνεϊ, όπου ήταν νούμερο 1 του ταμπλό. Προχώρησε έως τον προημιτελικό γύρο, όπου ηττήθηκε από τον έμπειρο Ιταλό Αντρέας Σέπι. Στο αυστραλιανό Οπεν κληρώθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό. Στον 1ο γύρο θα παίξει με τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι. Εφόσον προχωρήσει με νίκες, στη φάση των «16» διασταυρώνεται με τον κάτοχο του περυσινού τίτλου Ρότζερ Φέντερερ, Νο 3 του ταμπλό. Με βάση την κλήρωση, δεν μπορεί να προκύψει επανάληψη του περυσινού τελικού, αφού ο Φέντερερ με τον Ναδάλ μπορούν να παίξουν στον ημιτελικό γύρο.

Για τέταρτη φορά στην καριέρα της, η Μαρία Σάκκαρη θα είναι παρούσα στο κυρίως ταμπλό των γυναικών. Στον 1ο γύρο θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Νο 22 του ταμπλό, Γέλενα Οσταπένκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή