Αποψη: Ευχές για… μη χειρότερα

Αποψη: Ευχές για… μη χειρότερα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σέντρα  ξανά από σήμερα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας. Τέλος στην αποχή των διαιτητών μετά την επίθεση στον Θ. Τζήλο, τέλος και στις διακοπές των εορτών. Ολα καλά κι όλα ωραία. Εξάλλου στην Ελλάδα τα πάντα έρχονται και παρέρχονται. Οπως ακριβώς και τα χιόνια. Πολύ κακό για το τίποτα.

Είθισται με την άφιξη ενός νέου χρόνου να υπάρχουν οι ευχές για κάτι καλύτερο. Η ελπίδα πως όσα στραβά κι ανάποδα συνέβησαν στο απερχόμενο έτος θα αποτελέσουν παρελθόν και δεν θα τα ξαναζήσουμε.

Δυστυχώς, όχι μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και σε πολλά άλλα, δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η ελπίδα. Η… προϊστορία μάς έχει διδάξει πως το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» έχει καθιερωθεί ως σλόγκαν για την πατρίδα μας.

Επομένως πρέπει τα ΜΜΕ να φυλάξουν τα πρωτοσέλιδα του 2018 σε ό,τι αφορούν τη βία, τις απαράδεκτες διαιτησίες, τις «κορώνες» των παραγόντων, τις «κωλοτούμπες» των ποδοσφαιριστών και των προπονητών και όλα τα ωραία που έχουν φέρει το ποδόσφαιρο μας σ’ αυτό το χάλι. Και να ήταν μόνο στο ποδόσφαιρο…

Και στο δεύτερο σε προτιμήσεις ομαδικό άθλημα, το μπάσκετ, η ίδια εικόνα. Από το κακό στο χειρότερο. Και μη μας ξεγελά η συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Euroleague. Αγωνιστικά και εδώ υπάρχει πτώση. Γιατί στο μπάσκετ είναι πιο εμφατικό το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις».

Και οι προϋπολογισμοί των «αιωνίων» βρίσκονται κάτω από τη μέση στην κατάταξη των ομάδων που συμμετέχουν σ’ αυτήν την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Επομένως, ας μην περιμένουν οι οπαδοί τους κάποια επιτυχία, όπως τον… παλιό καλό καιρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή