Φουλ δράση για την ελληνική ιστιοπλοΐα

Φουλ δράση για την ελληνική ιστιοπλοΐα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μαϊάμι θα αρχίσει ιστιοπλοϊκά η χρονιά για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριές μας. Στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο του 2019 θα πάρουν μέρος έντεκα ελληνικά πληρώματα με στόχο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να εντοπίσουν τις αδυναμίες τους.

Καταξιωμένοι ιστιοπλόοι, αλλά και η νέα γενιά που κατάφερε να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για το πολυέξοδο ταξίδι, θα μεταβούν αυτές τις ημέρες σε μια διοργάνωση η οποία, παραδοσιακά, συγκεντρώνει τους κορυφαίους. Με «γαλανόλευκα» πανιά θα αγωνιστούν (27-1/3-2) οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, που προπονούνται τώρα με τον Μιχάλη Μηλαίο, προπονητή και των Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Οι Μπόζη – Κλωναρίδου έχουν φέρει στη χώρα πρόκριση για το Τόκιο. Την ελληνική ομάδα των 470 συμπληρώνουν οι ελπιδοφόροι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός. Στα Φινν θα πάρει μέρος ο Γιάννης Μιτάκης, στα Λέιζερ Στάνταρντ ο νεαρός Δημήτρης Παπαδημητρίου, στα Ράντιαλ, η Βασιλεία Καραχάλιου (έφερε στην Ελλάδα πρόκριση) και η Νάνσυ Φακίδη. Στην ανδρική ιστοσανίδα το εθνόσημο θα φορέσουν ο έμπειρος Βύρων Κοκκαλάνης (έχει φέρει πρόκριση) και ο 18χρονος Λεωνίδας Τσορτανίδης. Στα γυναικεία RSX θα αγωνιστεί η Τζέλυ Σκαρλάτου με τις τέσσερις ολυμπιακές συμμετοχές, καθώς και η Ιωάννα Σύρτη.

«Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση. Κάθε χρόνο γίνεται και πιο δυνατή. Ολες οι ομάδες θα είναι εκεί. Ως αγώνας μετράει στην παγκόσμια κατάταξη. Το 2019 είναι σημαντική χρονιά γιατί φέτος θα φανεί τι θα περιμένουμε στους Ολυμπιακούς», δήλωσε στην «Κ» ο Παύλος Καγιαλής.

Ελληνικό… χρώμα θα έχει και το «ζευγάρι» των 470 της Ολλανδίας. Η Αφροδίτη Ζέγκερς, παλαιά πρωταθλήτρια Ελλάδος που αγωνίζεται τώρα στη χώρα της τουλίπας, άλλαξε παρτενέρ και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Τόκιο με τη δύο φορές ολυμπιονίκη (ασημένιο το 2008 και χάλκινο το 2012) και πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Λόμπκε Μπερκούτ. Τεχνικός σύμβουλος σε αυτή την ομάδα είναι ο Κώστας Τριγκώνης, παγκόσμιος πρωταθλητής των 470 με δεκάδες διεθνείς διακρίσεις και σε άλλες κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή