Νίκες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό – Ισοπαλία για ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

Νίκες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό – Ισοπαλία για ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάτησε γκάζι» ο ΠΑΟΚ στο β' ημίχρονο

Σπουδαία νίκη σημείωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα για την 16η αγωνιστική της Super League.

Ο «δικέφαλος», ωστόσο, πέρασε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο και είχε ως σωτήρα τον Πασχαλάκη, που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε πολλές φάσεις!

Στο 65' ο Βιερίνια με εκπληκτικό φάουλ έκανε το 1-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαουρίσιο έκανε το 2-0.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Τριανταφυλλόπουλος (90+2') .

Λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Μπίσεσβαρ στο 19', ενώ στο 26' ο Ιγκλέσιας είχε δοκάρι.

Ισοπαλία του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

Χιτσκοκικό φινάλε είχε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη για την 16η αγωνιστική της Super League.

Το τελικό 2-2 χαροποίησε τους «ακρίτες», οι οποίοι ισοφάρισαν με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19' με τον Κάστρο, αλλά με μεγάλη εμφάνιση στην επανάληψη οι «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή.

Ο Μπουζούκης ισοφάρισε στο 48' και ο Κολοβέτσιος στο 68' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Κάτσε στο 75' είχε δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Η Ξάνθη δεν τα παράτησε, συνέχισε να πιέζει και στο τελευταίο λεπτό ο Κάστρο κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Με άνεση ο Ολυμπιακός 2-0 στη Λιβαδειά

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε, σχετικά εύκολα, με 2-0 στη Λιβαδειά τον τοπικό Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League, και συνεχίζει να «καταδιώκει» τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Πειραιά ήταν σαφώς καλύτερη, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Φορτούνη (7') και Γκερέρο (50').

Οι «ερυθρόλευκοι» από το εναρκτήριο λάκτισμα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξαν πως θέλουν να πιέσουν την αντίπαλη άμυνα.

Μόλις στο 2ο λεπτό μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Τότε σέντρα-σουτ του Χριστοδουλόπουλου, έδιωξε με υπερένταση ο Μπάγιτς. Στη συνέχεια της φάσης, ο διεθνής άσος χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στον Ανγκουά, με τον Μπουχαλάκη να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 2', το πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Φορτούνης άνοιξε για τον Γκερέρο, αυτός του γύρισε ξανά την μπάλα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να βάζει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Ολυμπιακός δεν «κατέβασε» ταχύτητα και συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους. Στο 23' μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Σισέ σηκώθηκε αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έκανε κακή κεφαλιά και αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε  σέντρα, με τον Γκερέρο να κάνει το τελείωμα, το οποίο κατέληξε ξανά λίγο άουτ.

Ο Λεβαδειακός στο 28ο λεπτό έφθασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το φαλτσαριστό σουτ του Στανόγεβιτς από τα όρια της περιοχής, έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, στο 38' ο Φορτούνης γύρισε στον Ομάρ και αυτός στον προωθημένο Σισέ, αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε ο απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο και συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 50ο λεπτό, όταν σέντρα του Μπουχαλάκη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκερέρο, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπάγιτς, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε «ταχύτητα» και πήρε άνετα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ομο, Σαβαντογκό –  Ομάρ, Γκιγέρμε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή