Μεγάλη νίκη, πολλά ερωτήματα για την ΑΕΚ

Μεγάλη νίκη, πολλά ερωτήματα για την ΑΕΚ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες από την τελευταία εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ, η πρωταθλήτρια Ελλάδος υπενθύμισε έπειτα από καιρό την προαναφερθείσα ιδιότητά της, συντρίβοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0. Με αυταπάρνηση, πείσμα και αυτοπεποίθηση, μετέφερε την αίσθηση πως ο αγώνας της με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» θα διαρκούσε 20 και όχι 90 λεπτά. Διότι στο πρώτο 20λεπτο, η ΑΕΚ πέραν των δύο γκολ είχε και ισάριθμα δοκάρια, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής της.

Αυτή η νίκη, βεβαίως, προξενεί ταυτοχρόνως και πολλά ερωτήματα: Επρεπε η ΑΕΚ να φτάσει σε αυτό το σημείο για να υπάρξει μια αλλαγή πλεύσης από τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο σχήμα; Πού ήταν τόσο καιρό «εξαφανισμένο» το πάθος των ποδοσφαιριστών για τη νίκη; Για ποιο λόγο ήταν τόσους μήνες ουσιαστικά παραγκωνισμένος ο Ροντρίγκο Γκάλο, που αποτελούσε επί μία τριετία έναν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ; Είναι αυτή η νίκη η αρχή της αντιστροφής του κλίματος ή απλώς μια «φωτοβολίδα αισιοδοξίας» στην κακή σεζόν που διανύει μέχρι τώρα; Οι απαντήσεις θα δοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η ΑΕΚ μπορεί θεωρητικώς να χτίσει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης εντός, Κισσαμικό στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς Κυπέλλου, Πανιώνιο εκτός έδρας και Λεβαδειακό εντός, πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς πραγματοποίησε θετικό ντεμπούτο με την ΑΕΚ, δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει, ενώ καταλυτικής σημασίας αποδείχθηκε και η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα στο βασικό σχήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή