Αποκλείστηκαν Κύργιος, Κοκκινάκης

Αποκλείστηκαν Κύργιος, Κοκκινάκης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρο αντίο στο Αυστραλιανό Οπεν είπε ο Νικ Κύργιος, καθώς αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο. Ο 23χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας ηττήθηκε από τον Μίλος Ράονιτς με 6-4, 7-6 (5), 6-4, αποτυγχάνοντας να δικαιώσει όλους όσοι υποστήριζαν πως φέτος ήταν σε θέση να προχωρήσει μακριά στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς που διεξάγεται στη Μελβούρνη. Στον 2ο γύρο ο Καναδός θα αντιμετωπίσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα, σε ένα αγώνα που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Εκτός διοργάνωσης έμεινε και ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος χρειάστηκε να πετύχει τρεις νίκες στην προκριματική φάση για να μπει στο κυρίως ταμπλό. Στον 1ο γύρο, ωστόσο, ο 22χρονος Ελληνοαυστραλός αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον θώρακα και ήταν αδύνατο να σερβίρει, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα με αντίπαλο τον Τάρο Ντάνιελ, ενώ το σκορ ήταν 7-5, 2-4. «Δύσκολο να το παρακολουθήσεις. Γίνε καλά, Θανάση. Το επίπεδό σου είναι αδιαμφισβήτητο, αδερφέ μου. Ξεκουράσου», έσπευσε να γράψει ο Νικ Κύργιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Από την πλευρά του, ο Κοκκινάκης υπογράμμισε εμφανώς απογοητευμένος: «Κάθε φορά που νιώθω πως αποκτώ ρυθμό, κάτι συμβαίνει. Δεν ξέρω. Πρέπει να συνεχίσω να φέρνω τον εαυτό μου σε τέτοιες θέσεις και να κάνω ακόμα πιο δυνατό το σώμα μου. Προσπαθώ να το βλέπω σαν μια διαδικασία, αλλά κάποιες φορές γίνεται πολύ δύσκολο».

Το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, χρειάστηκε δύο ώρες και τέσσερα λεπτά για να νικήσει τον Μίτσελ Κρούγκερ 6-3, 6-2, 6-2 και να προκριθεί στον 2ο γύρο. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά, σε ένα αμφίρροπο και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παιχνίδι. Στο ταμπλό των γυναικών, η Βίνους Γουίλιαμς έχασε το πρώτο σετ από τη Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου με 6-7 (3). Αλλά στη συνέχεια η 37χρονη Αμερικανίδα κατάφερε να φθάσει στη νίκη με ανατροπή, κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ με 7-6 (3), 6-2. Αντιθέτως, το πρώην νούμερο ένα στον κόσμο στις γυναίκες, η Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα, ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Λάουρα Σίγκεμουντ με 6-7 (5), 6-4, 6-2 και αποκλείστηκε.

• Οι αγώνες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη επρόκειτο να διεξαχθούν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή