ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΟ για Τζήλο: Να εξιχνιαστεί η υπόθεση

ΕΠΟ για Τζήλο: Να εξιχνιαστεί η υπόθεση

Σε δήλωση για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου προχώρησε η Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Σε αυτήν χαρακτηρίζει την ενέργεια «κατάπτυστη», επανέλαβε τα περί μηδενικής ανοχής και ζητεί από την πολιτεία να αποκαλύψει τους ενόχους.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάζει ομόφωνα και με αποστροφή την απαράδεκτη επίθεση εναντίον του διεθνή διαιτητή κ. Αθανασίου Τζήλου.

Πρόκειται για μια κατάπτυστη ενέργεια, που στοχεύει ξεκάθαρα –μέσω χρήσης μεθόδων του υποκόσμου– στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας μεταξύ των διαιτητών και την επιβολή “νόμου ζούγκλας” στο ποδόσφαιρο.

Επίσης, το απεχθές αυτό συμβάν προσβάλλει, εκθέτει κι υπονομεύει διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και κάθε αληθινό φίλαθλο και υγιή Ελληνα πολίτη. Η Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δηλώνει ρητά και προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες αθλιότητες δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητά της και να σταματήσουν τις προσπάθειές της για αναμόρφωση του ποδοσφαίρου στη χώρα και επιβολή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη διαιτησία. Η όποια απόπειρα ανακοπής της πορείας αυτής διά της βίας είναι, κατά συνέπεια, καταδικασμένη εκ προοιμίου σε πλήρη αποτυχία και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι εκπεφρασμένη άλλωστε και η απόλυτη υποστήριξη εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, οι οποίες ήδη συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

H E.E. επιβεβαιώνει επίσης την αταλάντευτη απόφαση της ΕΠΟ να επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιες πρακτικές, τους εμπνευστές και τα όργανά τους, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Επιπλέον, η ΕΠΟ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθούν εφεξής κάθε είδους εμπρηστικές δηλώσεις κατά της διαιτησίας, από πλευράς ΠΑΕ, σωματείων και των αξιωματούχων τους, χρησιμοποιώντας όλες τις δόκιμες μεθόδους. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει, όπως και όλοι οι υγιώς ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, την αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και καλεί και πάλι τους αρμόδιους φορείς να πράξουν το ηθικό και επαγγελματικό καθήκον τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, προχωρώντας με ταχείς ρυθμούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης που δυσφημεί διεθνώς τη χώρα».

Επίσης, στην χθεσινή Ε.Ε. αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, ενώ εγκρίθηκαν μέτρα κατά της βίας.