H… μοναξιά του Μέσι χωρίς τον Ρονάλντο

H… μοναξιά του Μέσι χωρίς τον Ρονάλντο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χωρίς τον Κριστιάνο, ο Μέσι καλπάζει μόνος του», γράφει η ισπανική El Pais, βλέποντας ότι η Λα Λίγκα έχει χάσει ένα κομμάτι της δημοτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της και όχι άδικα. Στην πρώτη της χρονιά χωρίς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ μετά το 2009, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη χάσει την κούρσα για τον τίτλο του ισπανικού πρωταθλήματος αφού βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αντιθέτως, η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι είναι το απόλυτο φαβορί για να πανηγυρίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα, κι εκείνος παραμένει σε καταπληκτική φόρμα. Η βαθμολογική αυτή διαφορά όμως είναι πρόβλημα στη δημοτικότητα και στην ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, που δεν συγκρίνεται με τα προηγούμενα χρόνια, προβληματίζοντας τη Λα Λίγκα.

Παρά το γεγονός πως οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» είναι πολύ χαρούμενοι με την εξέλιξη της φετινής σεζόν και τη μεταγραφή του «ΚΡ7» στη Γιουβέντους, βαθιά μέσα τους νιώθουν ένα κενό, καθώς τους λείπει ο σπουδαίος ανταγωνισμός μεταξύ του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως και στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους, ξεκινώντας πρώτα από την ίδια τη Λα Λίγκα. Η αντιπαλότητα που είχε ο Αργεντινός με τον Πορτογάλο ανέβασε τη διοργάνωση σε άγνωστα ύψη, τα οποία φέτος οι ομάδες της Λα Λίγκα δεν μπορούν να κρατήσουν. Ο Μέσι συνεχίζει να κάνει εξωγήινα πράγματα, αλλά υπάρχει πλέον μια μοναξιά στο ταξίδι του, επηρεασμένο από την απουσία του Ρονάλντο. Η σημαντική πτώση στις πωλήσεις των εισιτηρίων του σταδίου «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είναι σαφές παράδειγμα για την κρίση που περνάει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Το κοινό της Ρεάλ είναι απογοητευμένο από την εικόνα της ομάδας και έτσι το γήπεδο προσελκύει μόλις 55.000 φιλάθλους ανά αγώνα.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ δύο αθλητών επηρεάζει θετικά το άθλημα στην παγκοσμιοποίηση και στη δημοτικότητά του. Ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Λάρι Μπερντ, ο Αλι και ο Φρέιζιερ, ο Φέντερερ και ο Ναδάλ, ο Σένα και ο Προστ και, τέλος, ο Ρονάλντο και ο Μέσι έχουν συμβάλει όσο κανείς στο να γίνει το άθλημά τους ένα από τα δημοφιλέστερα του πλανήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή