Ευρωλίγκα: Με τη γνωστή «συνταγή» ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Με τη γνωστή «συνταγή» ο Ολυμπιακός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταδίωξη της 4ης θέσης συνεχίστηκε από τον Ολυμπιακό στη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τη δωδέκατη νίκη του κόντρα στη ρωσική Χίμκι (71-57) στο ΣΕΦ, και σε συνδυασμό με το «δώρο» που έστειλε από το Τελ Αβίβ ο πρώην «ερυθρόλευκος» τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπουλος με τη Μακάμπι κόντρα στη Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ είναι μόνη της στην 5η θέση.

H αστοχία και των δύο ομάδων, σε συνδυασμό με το «κατενάτσιο» που έπαιξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, προκάλεσε το «φτωχό» σκορ του πρώτου ημιχρόνου (32-22) και ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, που είχε την καλύτερη δυνατή αρχή (14-3), είχε προβάδισμα με 20-11. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, η Χίμκι βελτίωσε την άμυνά της και δέχτηκε μόλις 7 πόντους από τους γηπεδούχους, που σημείωσαν μόλις ένα καλάθι σε διάστημα 8 λεπτών.

Η επιστροφή του Νίκολα Μιλουντίνοφ ήταν καταλυτική για τον Ολυμπιακό γιατί κάλυψε την αστοχία των περιφερειακών και ενώ ο Σέρβος σέντερ σκόραρε δέκα (οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χθες 15/29 δίποντα και 10/25 τρίποντα). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν χειρότεροι των αντιπάλων τους στα τρίποντα σ’ εκείνο το σημείο (2/13) και ισορρόπησαν πρόσκαιρα το παιχνίδι, όταν πλησίασαν μέχρι τους 5 πόντους (27-22).

Ο Ολυμπιακός τήρησε και πάλι την αγαπημένη συνήθειά του να ανεβάζει όσο το δυνατόν ψηλότερα την απόδοσή του στο τρίτο δεκάλεπτο και, επιστρέφοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα των ημιχρόνων, ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε το σύνθημα.

Η διαφορά του σκορ είχε μόνο αυξητικές τάσεις από τον Ολυμπιακό και η Χίμκι έδειξε τις αισθητές αδυναμίες της ποιότητας των Αμερικανών, της έλλειψης Ρώσων παικτών αλλά και του μεγάλου σταρ της, Αλεξέι Σβεντ.

Ο περιορισμός του Στέφαν Μάρκοβιτς ήταν σημαντικός και ο τεχνικός της Χίμκι, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι περισσότερο στην έκβαση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός οδήγησε το παιχνίδι μέχρι το 35΄, με διαφορά ασφαλείας από τη Χίμκι, η οποία με ξεσπάσματα δύο-τριών φάσεων δεν απείλησε τους γηπεδούχους.

Το κενό Αμερικανού παίκτη που θα είναι επιθετικά αξιόπιστος εξακολουθεί να «φωνάζει» στον Ολυμπιακό, ώστε να παραμείνει ανοικτός ο δρόμος προς τα πλέι οφ και στη συνέχεια να αποκτήσει πιο σταθερά βήματα προς το φάιναλ φορ, και είναι πασιφανές ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστούν μεγαλύτερη δύναμη «πυρός» στην τελική ευθεία της Ευρωλίγκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 3 (1), Τουπάν, Σπανούλης 6, Μιλουτίνοβ 13, Στρέλνιεκς 11 (3), Βεζένκοβ 14 (2), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 14 (4), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι.

ΧΙΜΚΙ: Μποστ 3 (1/5 τρίποντα), Κρόκερ 10 (2), Βιάλτσεφ 2, Γκριν, Μάρκοβιτς 2, Γκιλ 9 (1), Γκουμπάνοφ, Ζούμπκοφ, Τζένκινς 4, Τόμας 6, Μίκι 21 (2).

Χθες: ΤΣΣΚΑ-Μπάγερν 77-70, Μακάμπι-Μπαρτσελόνα 99-83.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή