Αυστραλιανό όπεν – Τσιτσιπάς: Kαι τώρα ο Φέντερερ

Αυστραλιανό όπεν – Τσιτσιπάς: Kαι τώρα ο Φέντερερ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα –μέχρι την επόμενη– για τον Στέφανο Τσιτσιπά πλησιάζει. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών θα αντιμετωπίσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τον Ρότζερ Φέντερερ στη «Ροντ Λέιβερ Αρένα» για μία θέση στον προημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού όπεν. Στον 3ο γύρο, ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο 20 στον κόσμο) με 6-3, 3-6, 7-6 (9), 6-4 σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια 2 ώρες και 54 λεπτά και προκρίθηκε στη φάση των «16» όπου θα βρει απέναντί το τενιστικό του είδωλο, τον κορυφαίο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος.

«Είμαι σίγουρος πως θα σερβίρει καλά και θα πρέπει να είμαι επιθετικός και να τον πιέσω στις επιστροφές μου. Είναι ένας θρύλος του αθλήματός μας. Θα είναι εκπληκτικό που θα τον αντιμετωπίσω σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου, τη “Ροντ Λέιβερ Αρένα”. Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό το ματς», τόνισε ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής για το μεγάλο ραντεβού με τον Φέντερερ. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για το ξέσπασμά του κατά του επόπτη του αγώνα με τον Μπασιλασβίλι. Να σημειωθεί πως σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποίησε μία φράση του Αριστοτέλη: «Υπεροχής επιθυμεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις», κάτι που ερμηνεύεται ως: «Η νεότητα επιθυμεί την υπεροχή, και η νίκη είναι ένα είδος υπεροχής».

Από την πλευρά του, ο Ελβετός τενίστας έπλεξε το εγκώμιο του Τσιτσιπά: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Παίζει εξαιρετικά και ανυπομονώ για τον αγώνα μας. Νομίζω ότι θα είναι καλός. Μου αρέσει πώς ανακατεύει το παιχνίδι του και επίσης ανεβαίνει στο φιλέ. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ, βέβαια. Νομίζω ότι θα δούμε αθλητικό επιθετικό τένις». Ο Τσιτσιπάς πέρασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον 4ο γύρο ενός γκραν σλαμ, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος Ελληνας τενίστας. Η πρώτη ήταν στο περυσινό Γουίμπλεντον.

Αντιθέτως, η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη τερματίστηκε στον 3ο γύρο, μετά την ήττα της από την Ασλεϊ Μπάρτι με 7-5, 6-1, η οποία στον 4ο γύρο θα παίξει με τη Μαρία Σαράποβα. Η Ρωσίδα απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου Κάρολιν Βοζνιάκι, την οποία νίκησε με 6-4, 4-6, 6-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή