Η Λαμία συνεχίζει να «πληγώνει» τον ΠΑΟ

Η Λαμία συνεχίζει να «πληγώνει» τον ΠΑΟ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα υπέροχο γκολ του Φακούντο Μπερτόλιο, ίσως το ωραιότερο που έχουμε δει στις πρώτες μέρες του ποδοσφαιρικού 2019 στα ελληνικά γήπεδα, έδωσε τη νίκη στη Λαμία επί του Παναθηναϊκού με 1-0 και επιβεβαίωσε αυτό που όλοι σιγοψιθύριζαν από πέρυσι, ότι δηλαδή η ομάδα του Μάκη Χάβου έχει γίνει ο κακός δαίμονας των «πρασίνων» όταν τους αντιμετωπίζει στην έδρα της: σε τέσσερα παιχνίδια από πέρυσι που ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα, τα δύο για το πρωτάθλημα και τα άλλα δύο για το Κύπελλο, η Λαμία μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία, επίτευγμα που ούτε καν το έχει πλησιάσει ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία.

Με το γκολ του ο Μπερτόλιο, μάλιστα, έβαλε τέλος σε ένα μεγάλο αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του. Η Λαμία είχε έξι σερί ήττες και επτά συνεχόμενα ματς χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα, όπου είχε σκοράρει για τελευταία φορά στις… 27 Οκτωβρίου.

Από τότε πέρασαν 689 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ, μέχρι να έλθει αυτή η απίθανη έμπνευση του Αργεντινού στο 51΄ του χθεσινού αγώνα.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη φτωχή εικόνα του α΄ ημιχρόνου, όπου ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μακέντα στο 29΄ και η Λαμία άλλη μία με τον Μπερτόλιο στο 41΄. Οπως και στο ματς Κυπέλλου πριν από λίγες μέρες, οι «πράσινοι» άργησαν να βγουν μπροστά μετά το σε βάρος τους 1-0, αλλά όταν το έκαναν, έχασαν τρεις τεράστιες ευκαιρίες απ’ αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται: μία σε τετ α τετ του Γιόχανσον στο 61΄, μία με τον Μακέντα μόνο μέσα από τη μικρή περιοχή στο 62΄ κι άλλη μία με τον Καμπετσή στο 93΄, όταν εντελώς μόνος πλάσαρε άουτ από τα τρία μέτρα. Ενώ η Λαμία μετά το 1-0 απείλησε με τον Δημούτσο και τον Μπαράλες για το 2-0, μετά τις πρώτες φάσεις του Παναθηναϊκού τού έδωσε απλόχερα το γήπεδο, γύρισε όλη πίσω και, παίζοντας με ψυχή, κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο-ανάσα στην προσπάθεια για τη σωτηρία της. Πήρε επίσης και ηθικό ενόψει το επόμενου αγώνα της με τον Παναθηναϊκό μεθαύριο Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς της νίκης με 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Αντέντζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Βασιλαντωνόπουλος, Δημούτσος, Μπλάζιτς (35΄ Μπουλούλης), Τομάς (81΄ Καρυπίδης), Μπερτόλιο (66΄ Επστάιν), Καραμάνος, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Οικονόμου, Γιόχανσον, Κάτσε, Δώνης (78΄ Βέργος), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (73΄ Καμπετσής), Μουνιέ (59΄ Αλτμαν), Μακέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή