Βόλεϊ: Ντέρμπι από τα παλιά, νικητής ο Ολυμπιακός

Βόλεϊ: Ντέρμπι από τα παλιά, νικητής ο Ολυμπιακός

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-1 πήρε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό σε αναμέτρηση για τη 13η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο βόλεϊ, που διεξήχθη στου Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το αήττητο και πέτυχαν την 41η συνεχόμενη νίκη, ενώ η νεανική ομάδα των «πρασίνων» έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Τα σετ: 23-25, 25-22, 25-22, 25-17.

Από το πρώτο σετ και οι δύο ομάδες δικαίωσαν τον χαρακτηρισμό της αναμέτρησης ως ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προηγήθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήρε το σετ ύστερα από εντυπωσιακές φάσεις πάνω στο φιλέ.

Επανάληψη του πρώτου σετ θύμιζε το δεύτερο, με μία διαφορά: νικητής ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς, και έκανε το 1-1. Και στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά, όπως και στα προηγούμενα και προηγήθηκε, αλλά τα λάθη των παικτών του επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει (9-12). Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι αξιοποιώντας την εμπειρία των αθλητών του και το μικρό ρόστερ του Παναθηναϊκού διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σε 2-1.

Η αρχή του τέταρτου σετ ήταν ανάλογη με τα τρία προηγούμενα. Η κούραση όμως των παικτών του Παναθηναϊκού άρχισε να είναι εμφανής, με αποτέλεσμα από τη μέση του σετ και έπειτα ο Ολυμπιακός να είναι ο πρωταγωνιστής σε επίθεση και άμυνα. Κορυφαίοι παίκτες από τους «Πειραιώτες» ήταν οι Σμιτ, Ράουβερντινκ και Αλεξίεφ.

Τα άλλα αποτελέσματα: Κηφισιά – Ηρακλής 3-0, ΠΑΟΚ – Κομοτηνή 3-0, Φοίνικας – Παμβοχαϊκός 3-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή