Η εύφορη γη του Τσιτσιπά

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη μετά την ιστορική νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο του αυστραλιανού όπεν. Χάρη σε αυτήν την επιτυχία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Ελληνας τενίστας που πέρασε στον προημιτελικό γύρο ενός γκραν σλαμ. Αν και μόλις 20 ετών, ο Τσιτσιπάς αποφάσισε να μας ταξιδέψει ξανά στην Αρχαία Ελλάδα με την ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τη νίκη επί του Βίκτορ Τροΐτσκι, είχε γράψει στίχους του Ομήρου από την Ιλιάδα. Οταν νίκησε τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι στον 3ο γύρο, χρησιμοποίησε λόγια του Αριστοτέλη. Και μετά τον θρίαμβο επί του Ρότζερ Φέντερερ παρέθεσε μία φράση του Σωκράτη για τη μόρφωση και τη σημασία της. «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει», που σημαίνει: «Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά».

Ο ίδιος θεωρεί πως η πρόκριση επί του Φέντερερ είναι η αρχή για κάτι πολύ μεγάλο. Από την πλευρά του, ο θρυλικός Τζον ΜακΕνρο, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο τένις στα τέλη του ’70 και στη δεκαετία του ’80, υποστήριξε πως στον αγώνα του Φέντερερ με τον Τσιτσιπά είδαμε την αλλαγή φρουράς στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Μία πρόβλεψη που οι ειδικοί του αθλήματος θεωρούν πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες για να πραγματοποιηθεί.

Στην αφετηρία του αυστραλιανού όπεν, ο Ελληνας τενίστας ήταν Νο 15 στον κόσμο. Χάρη στην πρόκρισή του στους «8» θα αναρριχηθεί στη 13η θέση. Φαίνεται πως δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί ο στόχος του για είσοδο στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ηδη, άρχισε να γίνεται πηγή έμπνευσης για άλλους επαγγελματίας τενίστες. Για του λόγου το αληθές, διαβάστε τι δήλωσε η νικήτρια του περυσινού αμερικανικού όπεν, Ναόμι Οσάκα, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ στον αγώνα της με την Αναστασία Σεβάστοβα, με ανατροπή πήρε τη νίκη-πρόκριση στον προημιτελικό γύρο του αυστραλιανού όπεν.

«Οταν έχασα το πρώτο σετ, άρχισα να σκέφτομαι πως είχα ξαναβρεθεί σε αυτήν τη θέση την προηγούμενη φορά. Ομως στη συνέχεια μου ήρθε στο μυαλό ο Τσιτσιπάς, που τον είδα να νικάει τον Φέντερερ. Ηρθε εδώ και νίκησε έναν από τους καλύτερους τενίστες του κόσμου. Τότε είπα πως θέλω να το κάνω και εγώ αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή