Η μεγάλη μάχη του Τσιτσιπά

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά θα συναντηθούν σε γκραν σλαμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ράφα Ναδάλ. Στις 10.30 το πρωί θα πατήσουν το πόδι τους στη «Ροντ Λέιβερ Αρένα» για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στον κυριακάτικο τελικό του Αυστραλιανού όπεν (απευθείας μετάδοση από το Eurosport1 που μεταδίδεται από την πλατφόρμα της nova). Πέρυσι, οι δυο τους έπαιξαν σε δύο τελικούς, του ΑΤΡ 500 της Βαρκελώνης και του Μάστερς του Καναδά, όπου ο Ισπανός επικράτησε με 2-0 σετ και στα δύο ματς. Αν και το δεύτερο σετ στον Καναδά κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς ο Ναδάλ το κέρδισε στο τάι-μπρέικ με 7-4.

Ισως αυτό το σετ να αποτελέσει οδηγό για τον Τσιτσιπά, προκειμένου να πετύχει μία ακόμη υπέρβαση. Αν νικήσει και τον Ναδάλ μετά τον Φέντερερ, θα γίνει μόλις ο τρίτος τενίστας που θα τους έχει κερδίσει στο ίδιο γκραν σλαμ. Οι μόνοι που το έχουν καταφέρει κατά το παρελθόν, ήταν ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στο Αμερικανικό όπεν του 2009 και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο ίδιο τουρνουά το 2011. Μάλιστα και οι δύο πήραν τότε τον τίτλο.

Τον Τσιτσιπά και τον Ναδάλ χωρίζουν 12 χρόνια και 70 ημέρες. Ο Ελληνας πρωταθλητής είναι 20 ετών και 168 ημερών, ενώ ο Ισπανός κάτοχος 17 τίτλων σε γκραν σλαμ είναι 32 ετών και 238 ημερών. Είναι η ένατη μεγαλύτερη ηλικιακή διαφορά σε ημιτελικό γύρο στη σύγχρονη ιστορία των γκραν σλαμ, δηλαδή από το 1968 έως τις ημέρες μας. Αν ο Τσιτσιπάς προκριθεί στον τελικό, θα γίνει ο νεότερος τενίστας που θα διεκδικήσει τον τίτλο στην Μελβούρνη από τον Κάρλος Μόγια το 1997.

O δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή, ανάμεσα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς και τον 24χρονο Γάλλο Λούκας Πούιγ. Ο Σέρβος τενίστας έπλεξε χθες το εγκώμιο του Ελληνα πρωταθλητή: «Ο αγώνας που έπαιξε με τον Ρότζερ ήταν ένας από τους πιο ποιοτικούς αγώνες που έχω δει εδώ όλα αυτά τα χρόνια».

Το μεγάλο πειραχτήρι του παγκόσμιου τένις, ο βετεράνος Αμερικανός τενίστας Τζον Μάκενρο, σχολίασε το ξέσπασμα του Τσιτσιπά προς έναν κριτή του αγώνα με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι για τον 3ο γύρο: «Ο Στέφανος φιλοσοφεί λιγότερο τα πράγματα όταν βγάζει τον θυμό του στο κορτ. Είναι όμως έξυπνος, το κάνει στα ελληνικά. Οταν διάβασα τη μετάφραση της επίθεσης που έκανε στον επόπτη γραμμής, έκλαψα. Αυτά ακριβώς έλεγα κι εγώ πριν από χρόνια! Επιτέλους, κάποιος είναι πρόθυμος να συνεχίσει την κληρονομιά μου».

Στο ταμπλό των γυναικών, η 26χρονη Τσέχα, Καρολίνα Πλίσκοβα έκανε την έκπληξη και απέκλεισε το φαβορί για τον τίτλο Σερίνα Γουίλιαμς, την οποία νίκησε με 6-4, 4-6, 7-5. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Ναόμι Οσάκα. Το δεύτερο εισιτήριο του τελικού θα διεκδικήσουν οι Πέτρα Κβίτοβα και Ντανιέλ Κόλινς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή