Κύπελλο: Οι έδρες έδωσαν την πρόκριση

Κύπελλο: Οι έδρες έδωσαν την πρόκριση

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος πέρασαν στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος με προκρίσεις κόντρα σε Κισσαμικό (5-0), Ξάνθη (3-1), ΑΕΛ (5-3) και Απόλλωνα Σμύρνης (2-1) αντιστοίχως, συμπληρώνοντας κατά τα 6/8 την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, καθώς από την Τρίτη είχαν προκριθεί ΠΑΟΚ και Πανιώνιος. Ο ωραιότερος αγώνας της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τον Αστέρα Τρίπολης να κερδίζει με 5-3 την ΑΕΛ, ανατρέποντας την ήττα του με 3-2 στον πρώτο αγώνα. Η ομάδα της Αρκαδίας προηγήθηκε με 2-0, χάρη σε αυτογκόλ του Ζίζιτς στο 7΄ και γκολ του Μαρτίνες στο 40΄. Η ΑΕΛ μείωσε στο σκορ με τον Ακόστα στις αρχές του δευτέρου μέρους, αλλά ο Βαλιέντε στο 58΄ επανέφερε τη διαφορά των ομάδων στα δύο τέρματα (3-1). Ο Σικάφκα στο 60΄, όμως, έκανε το 3-2, διαμορφώνοντας σκορ παράτασης και ο Ζίζιτς με απευθείας φάουλ στο 75΄ έγραψε το 3-3. Σε εκείνο το σημείο, ο Αστέρας χρειαζόταν δύο γκολ για πρόκριση και τα βρήκε με Καλτσά στο 78΄ και Φερνάντεθ στο 85΄, παίρνοντας μια επική πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΣΤΕΡΑΣ TΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνες, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος (79΄ Δουβίκας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (57΄ Βλάχος), Φερνάντεθ (87΄ Μπελόκ), Καλτσάς, Μανιάς.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64΄ Ζίφκοβιτς), Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα (79΄ Γκόλιας), Σετσέροβιτς (46΄ Νούνιτς), Γκοΐκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης παίζοντας με διάθεση και ωραίες συνεργασίες, ενώ ως συνήθως τη φετινή σεζόν δημιούργησε αρκετές τελικές προσπάθειες. Ο Ντάνιελ Ποντένσε σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος (29΄, 61΄) και ενδιαμέσως δίχτυα βρήκε και ο Χασάν (52΄).

Η Ξάνθη μείωσε με πέναλτι του Μπρίτο στο 74΄ για το τελικό 3-1, ενώ για περίπου μισή ώρα αγωνίστηκε και ο Σολδάνο στο πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Μιράντα, Μεριά, Τοροσίδης, Γκιγέρμε (55΄ Μπουχαλάκης), Νατχο, Φορτούνης (58΄ Λάζαρος), Ποντένσε (64΄ Σολδάνο), Μασούρας, Χασάν.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Μελιόπουλος, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (46΄ Μπαριέντος), Ντζουρίτσκοβιτς (56΄ Καντά), Μπρίτο, Κάστρο.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ πέρασε ένα ήρεμο απόγευμα νικώντας με 5-0 τον ΑΟ Χανιά/Κισσαμικό, στη ρεβάνς του 1-1 της Κρήτης. Ο Νέναντ Κρίστισιτς αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός και σκόραρε το δεύτερο γκολ (28΄) της ομάδας, ενώ ο Ροντρίγκο Γκάλο άνοιξε το σκορ με όμορφο απευθείας φάουλ στο 21΄. Ο Μάρκο Λιβάγια σκόραρε τα δύο τελευταία τέρματα της πρωταθλήτριας (78΄, 82΄) και ο Πέτρος Μάνταλος (57΄) το τρίτο με χτύπημα πέναλτι. Τον αγώνα παρακολούθησαν από κοντά περίπου 4.000 φίλοι της Ενωσης και μέσω συνθημάτων αποθέωσαν τον Ροντρίγκο Γκάλο ζητώντας ουσιαστικά την παραμονή του στην ομάδα, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σβάρνας, Γκάλο, Αλεφ, Μάνταλος, Κρίστιτσιτς (70΄ Μπότος), Μπογέ (73΄ Κλωναρίδης), Πόνσε (58΄ Λιβάγια).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Ζιούλης, Καραγεώργης, Σάλιακας (72΄ Κάσσος), Τόλι, Φάζος, Σιμόν, Γκίνη, Τεγούσης, Χαλκιαδάκης (78΄ Αρναρέλλης), Ρίσκι (63΄ Καραγιάννης).

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης και έγινε μέχρι στιγμής η μόνη ομάδα που πέρασε στα προημιτελικά με 2 νίκες, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με το εμφατικό 3-0. Για την ομάδα του Κάναντι σκόραραν οι Μούγιακιτς (6΄) και Μπρούνο (54΄), ενώ το γκολ της τιμής για την «ελαφρά ταξιαρχία» πέτυχε ο Βάρκας στο 67΄.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης (77΄ Μανδάς), Κατράνης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Νάτσος, Μάντσον, Ούμπιδες, Μπρούνο, Κορτ (73΄ Λαζαρίδης), Μούγιακιτς (46΄ Στρούγγης), Κωτσόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Αστράς, Ναδάλες, Βαφέας, Λούκιτς, Στάθης, Αγροδήμος, Γαρουφαλλιάς (83΄ Κοντογιαννόπουλος), Κοντοές (53΄ Ελ Χέλβε), Βάρκας, Ρώσσης, Ριβέρο (66΄ Γκίνο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή