Δύσκολη κλήρωση στο βόλεϊ για την εθνική γυναικών

Δύσκολη κλήρωση στο βόλεϊ για την εθνική γυναικών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη είναι για την εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών η πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ύστερα από 18 χρόνια θα βρεθεί στην τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου και θα αντιμετωπίσει, στην Αγκυρα (23-28/8), την Τουρκία, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και τη Φινλανδία.

Κάποιες από τις αντιπάλους της εθνικής είναι ομάδες κατώτερου ή ιδίου επιπέδου, αλλά υπάρχουν και δύο πολύ δυνατές, κάτι που, όπως υποστηρίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκιγιέρμο Ναράνχο, είναι θετικό για το ελληνικό βόλεϊ. «Θεωρώ πως είναι ο δυσκολότερος όμιλος. Η Τουρκία ήταν η καλύτερη ομάδα από τους τέσσερις διοργανωτές του πρωταθλήματος, και υπάρχει επίσης η Σερβία. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ενθουσιασμένοι. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και θα είναι εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη της εθνικής μας ομάδας και του ελληνικού βόλεϊ. Δεν θα είναι εύκολο, όμως πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», τόνισε.

Οι άλλοι όμιλοι θα διοργανωθούν από τις Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν σε Τουρκία και Πολωνία, ενώ οι ημιτελικοί, ο «μικρός» και ο «μεγάλος» τελικός στην Τουρκία. Σε ό,τι αφορά τον όμιλο της Τουρκίας όπου θα πάρει μέρος η Ελλάδα, οι Φινλανδία, Γαλλία και Βουλγαρία θεωρούνται οι αντίπαλοι που μπορεί να νικήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η Τουρκία θα έχει το άγχος της έδρας, ενώ η αναμέτρηση με τη Σερβία θα αποτελέσει… σεμινάριο για τις διεθνείς μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή