Κύπελλο: Στους «8» ο Εργοτέλης διά… χειρός Κατσιμήτρου

Κύπελλο: Στους «8» ο Εργοτέλης διά… χειρός Κατσιμήτρου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου πήρε ο Εργοτέλης επικρατώντας στα πέναλτι του ΟΦΗ με 4-3 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (κανονική διάρκεια 1-1). Ο ΟΦΗ θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις της κανονικής διάρκειας και της παράτασης να πάρει την πρόκριση, όμως έχασε δύο πέναλτι (το ένα δοκάρι) στη διάρκεια του αγώνα, αρκετές κλασικές ευκαιρίες και έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη Κατσιμήτρο, που έκανε εμφάνιση… καριέρας, αποκρούοντας συνολικά 3 πέναλτι τόσο στην ψυχοφθόρο διαδικασία όσο και στον αγώνα. Στην κανονική διάρκεια ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, καθώς η αναμέτρηση ξεκίνησε με γκολ του Μπουτσάκη στο 23ο λεπτό που έδωσε προβάδισμα στον Εργοτέλη και 10 λεπτά αργότερα ο Βασίλης Κουτσιανικούλης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς αφού έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια στον Οικονόμου και αντίκρισε κίτρινη κάρτα, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή. Στην συνέχεια ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νέιρα από τον Οικονόμου και ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέλαβε την εκτέλεση σημαδεύοντας το κέντρο της εστίας ισοφαρίζοντας τον αγώνα και το συνολικό σκορ. Ο ΟΦΗ στη συνέχεια έχασε δύο πέναλτι, ένα στο 59΄ με τον Νέιρα που νικήθηκε από τον Κατσιμήτρο και ένα με τον Ποτουρίδη στο 72΄ που εκτέλεσε στο δοκάρι.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, ο ΟΦΗ είχε περισσότερες δυνάμεις αλλά οι δύο ομάδες φοβήθηκαν περισσότερο μήπως δεχθούν γκολ. Στη διαδικασία των πέναλτι ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη σταμάτησε μία φορά τον Ποτουρίδη και μία τον Κυριακίδη, στέλνοντας την ομάδα του στους «8».

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης (88΄ Κυριακίδης), Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης, Οικονόμου (46΄ Σασί), Πέρσον (60΄ Βουό).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46΄ Ροβίθης), Μπουρσέλης (83΄ Προβιδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κούατενγκ (63΄ Κατσούρι), Ιατρούδης, Εφορντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή